Un accident pe zi în primele două luni ale anului

Un accident pe zi în primele două luni ale anului

Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
6 comentarii

Traficul din Galaţi pare să fie un punct nevralgic, atât pentru şoferi, cât şi pentru pietoni. În primele două luni ale acestui an au avut loc, în municipiul Galaţi, 59 de accidente, echivalent cu un accident pe zi, în urma cărora au fost înregistrate 73 de victime. Dintre acestea, patru persoane au decedat, 12 au fost rănite grav, iar 57 de persoane au fost rănite uşor.

Statistică este îngrijorătoare, lucru remarcat atât de poliţiştii gălăţeni, cât şi de primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. „Avem în desfăşurare un plan foarte important, iniţiat de Poliţia Municipală Galaţi, dar şi la solicitarea primarului Galaţiului. La începutul lunii martie am avut o întâlnire cu conducerea Poliţiei Municipale, iar dumnealor au făcut o analiză din care a rezultat că în primele două luni ale anului au avut loc 59 de accidente rutiere. Astfel,  Poliţia Municipiului a iniţiat un plan de măsuri, care se va desfăşura până la sfârşitul anului, iar noi suntem parte din acest plan, care are ca drept scop creşterea gradului de disciplină rutieră”, ne-a explicat Petrică Hahui, directorul Poliţiei Locale Galaţi.
Planul de acţiune a intrat deja în vigoare, iar gălăţeni au putut vedea, în anumite zone ale oraşului, echipaje de poliţie care monitorizează traficul, dar şi pietonii care traversează neregulamentar. Aşadar, echipajele de poliţie, dar şi cele de poliţie locală vor fi prezente de acum înainte în mai multe zone de risc ale oraşului, zone în care au avut loc accidente rutiere.

10 zone de risc, monitorizate

„S-au stabilit 10 zone de risc, unde vor fi filtre pe patru intervale orare de câte trei ore. Asta înseamnă că zonele de risc sunt acoperite 12 ore din 24 de poliţia rutieră şi de ordine publică de la Poliţia municipiului şi de Poliţia locală, atât de ordine publică, cât şi de siguranţă rutieră. Noi contribuim, zilnic, cu 10 echipaje zilnic, de la rutieră şi ordine publică, în zonele stabilite”, a adăugat Petrică Hahui.
Aşadar, echipajele de poliţie şi de poliţie locală vor putea fi văzute, 12 ore din 24, în următoarele zone de risc ale oraşului:
- Zona 1 - strada Domnească (Hotel Galaţi) - strada Gării
- Zona 2 - strada Brăilei - Potcoava de Aur - Stirex
- Zona 3 - strada Brăilei - Inelul de Rocada
- Zona 4 -  Prelungirea Brăilei - din strada Gh. Asachi până în strada Dr. Constantin Levaditti
- Zona 5 - strada Oţelarilor - din strada Stadionului până în intersecţia cu bulevardul Galaţi
- Zona 6 - strada Brăilei - din strada Stadionului până în bulevardul Dunărea
- Zona 7 - strada 1 Decembrie 1918 până în bulevardul Milcov
- Zona 8 - Bulevardul Milcov - din bulevardul Traian Vuia până în strada Ionel Fernic
- Zona 9 - Bulevardul Henri Coandă, din bulevardul Traian Vuia până în bulevardul George Coşbuc
- Zona 10 - din Bariera Traian până în strada Zimbrului (Service vechi)
Şoferii şi pietonii trebuie să ştie că pot primi amenzi atât de la poliţiştii de la naţională, cât şi de la cei de la locală. Aceştia din urmă, dacă nu le intră în atribuţii o abatere constată în trafic, vor chema imediat la faţa locului colegii de la naţională. „Nu vor fi aceleaşi zone, ele se vor schimba de la un interval orar la altul. Poliţiştii locali au atribuţii în zona trecerilor de pietoni, mai ales că s-a constat că una dintre principalele cauze de producere a accidentelor sunt pietonii care traversează neregulamentar. Şi avem şi noi un set de sancţiuni pe care le putem aplica atât pietonilor, cât şi şoferilor. Trebuie precizat că, în cazul în care cei de la siguranţă rutieră de la Poliţia Locală depistează contravenţii pe care nu le pot sancţiona, cheamă imediat echipaj de la poliţia rutieră naţională”, a conchis directorul Poliţiei Locale Galaţi.
Conform sursei citate, se pare că, de la debutul planului de acţiune, numărul accidentelor rutiere a scăzut.

Citit 4645 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:29

6 comentarii

 • postat de valentin Duminică, 22 Aprilie 2018 02:39 5.13.194.*** Link la comentariu
  2
  3

  Anumite excese, cum ar fi intrarea șoferilor în pe verde, dând prioritate vehiculelor, dar nedând prioritate pietonilor cum ar putea fi semnalate? La 112? Sau claxonatul de la 2m a bicicliștilor, și că există foarte multă sticlă pe pistele de bicicliști?

  Raportează
 • postat de Jonh m. Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 21:22 86.127.214.*** Link la comentariu
  0
  11

  Semafoarele pentru pietoni de la Neacsu si de pe Siderutgistilor de la Reni tin exact ct sa traverseze strada un tanar in pas alert.
  Nu e normal.
  Un batran sau o persoana care merge mai greu sau cre impinge un carucior nu prinde verdele dintr-un capat in altul. E normal asa?
  Dar parca ce i normal in orașul asta. Cu unda verde decat s au sifonat bani.
  Jumate din semafoare au fost puse de disign. Butoanele pentru pietoni segeaba functionez ca n au legatura cu semafoarele.
  De buclele de inductie ce sa mai zicem. De masurarea traficului si adaptarea timpilor functie de trafic ce sa mai zic ca semafoarele merg tot timpul l fel. Bataie de joc pe bani multi. De banii de und verde mai bine schimbau semafoarele si puneau cronometre si de rest faceau ltceva mai util.

  Raportează
 • postat de Sebastian Ghita de la semafoare Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 14:08 86.35.208.*** Link la comentariu
  0
  23

  Semafoarele, domnule primar...Mariti, va rugam de la 0.5 la 1.5 minute verdele in principalele intersectii ...veti vedea rezutatele! Prea multi bani cheltuiti cu politisti in patrulare permanenta cand de fapt e o problema de fluienta circulatiei in orele de varf... 10 tiristoare si un soft instalat pentru aceste ore si economisiti bani si noi motorina si nervi...
  Si mai dati amenzi bmw urilor care opresc la 5 metri de intersectie, sau in mijlocul strazii...Aici chiar ca va faceti ca nu vedeti, si in consecinta pana si cel mai nesemnificativ bmw-ist isi face curaj sa se umfle in pene, chiar daca nu are niciun motiv.

  Raportează
 • postat de Indragostit de viitorul Galatiului! Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 10:26 5.13.161.*** Link la comentariu
  1
  39

  Puteti lasa si manechine imbracate in Politia Locala ....macar pe aia ii platiti doar la achizitionare si nu se intorc cu spatele cand gresesc "GREII" orasului!

  Raportează
 • postat de Ionuț Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 08:53 5.13.193.*** Link la comentariu
  9
  19

  Eu zic să astupați gropile domnule primar,Galațiul este un poligon de încercări, după care să discutam de disciplina în trafic.

  Raportează
 • postat de Miron Sâmbătă, 21 Aprilie 2018 06:34 5.13.175.*** Link la comentariu
  2
  24

  Bre da nu mai folositi denumirea de Politie nationala, ca n-avem asa ceva.
  Folositi Politia Romana sau Politia Municipala.
  Cum sa folosesti denumirea unei entitati care nu exista?
  Bine ca n-avem si FBI sau Garda Nationala...

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.