Membrii Sanitas Galaţi vor lua parte la mitingul din Capitală

Membrii Sanitas Galaţi vor lua parte la mitingul din Capitală
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cel puţin 200 de angajaţi din sistemul public de sănătate gălăţean vor participa la marele miting naţional organizat de Federaţia Sanitas, în Capitală, pe 26 aprilie. Mitingul va fi urmat de o grevă de avertisment şi de greva generală, pentru care au fost strânse deja semnăturile necesare, anunţă conducerea sindicală.

Până la sfârşitul săptămânii trecute, reprezentanţii sindicali reuşiseră să strângă în jur de 1.600 de semnături ale angajaţilor din spitalele gălăţene, în vederea declanşării grevei generale, potrivit liderului Sanitas Galaţi, Paraschiv Sălăvăstru. Federaţia Sanitas a decis că pe 12 mai va fi grevă generală în Sănătate, după ce negocierile dintre autorităţi şi sindicate bat pasul pe loc. Până la suspendarea totală a activităţii vor fi organizate alte forme de protest, totul debutând cu un miting de amploare anunţat pentru ziua de joi, 26 aprilie. Apoi, a fost anunţată o grevă de avertisment, pe 7 mai.

"La mitingul din Capitală vor participa cel puţin 200 de angajaţi din sistemul sanitar gălăţean. Numărul celor care şi-au exprimat dorinţa de a merge la Bucureşti este însă mult mai mare. Nemulţumirea în rândul salariaţilor era şi aşa destul de mare, iar ultimele modificări nu au făcut nimic altceva decât să sporească inechităţile salariale din sistem", a precizat Paraschiv Sălăvăstru.

Discriminări salariale

"Federaţia Sanitas şi-a hotărât programul de proteste din perioada următoare, ca răspuns la neputinţa/lipsa de voinţă a factorilor politici de a găsi soluţii reale şi echitabile la discriminările salariale pe care tot ei le-au provocat în sistemul de sănătate şi asistenţă socială! Evident că politicul nu este dispus să accepte desfăşurarea mitingului şi a grevei Sanitas, astfel că va încerca să folosească orice mijloc pentru a transfera vinovăţia asupra sindicatelor şi pentru minimaliza reacţiile voastre.

Vă solicităm insistent să nu-i lăsaţi să afecteze desfăşurarea programului de proteste! Nu acceptaţi nici informaţiile false, nici acuzele, nici dezbinarea, nici infiltrarea propagandiştilor politici! Va rugăm să fiţi sceptici în ceea ce priveşte tot eşichierul politic: puterea doreşte să ne împiedice să ieşim în stradă, opoziţia ar dori să confişte acţiunile noastre şi să le folosească în propria luptă cu cei aflaţi la guvernare! Nu-i lăsaţi să vă învrăjbească şi să arunce cu noroi în tot ce înseamnă angajaţii din sănătate şi asistenţă socială! Nu uitaţi că doar împreună suntem puternici! Principala sursă a inechităţilor în sănătate şi asistenţă socială este Legea salarizării, iar vinovaţi sunt cei care au construit-o şi au votat-o, cu toate limitările şi omisiunile ei", se arată într-un comunicat de presă al Sanitas.

Citit 3938 ori Ultima modificare Miercuri, 25 Aprilie 2018 10:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.