Nesimţirea îi va costa mai mult pe gălăţeni

Nesimţirea îi va costa mai mult pe gălăţeni
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Nu mai puţin de 2.500 de lei este valoarea maximă a amenzii pe care o va plăti cetăţeanul care încalcă prevederile „Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi”, aprobat ieri de aleşii locali. Documentul stabileşte clar obligaţiile şi răspunderile care le revin autorităţilor locale, instituţiilor, agenţilor economici, asociaţiilor de proprietari/locatari, celorlalte persoane juridice, precum şi cetăţenilor, pentru buna gospodărire a oraşului.

„Regulamentul reprezintă un compendium de reguli cetăţeneşti pentru că se pare că unii dintre cetăţenii municipiului Galaţi sunt certaţi cu bunul simţ. Amenzile au fost duse spre valoarea maximă pe care o permite legea – 2.500 de lei. Sper să nu fi rămas aspecte netratate în acest regulament, însemnând de la reguli privind conduita în parcuri, utilizarea locurilor de joacă, până la reguli ce ţin de spaţii verzi”, a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu.

Conform regulamentului, nimeni nu mai are voie să planteze orice, oricând, oriunde şi oricum pe domeniul public, ci are nevoie de autorizaţie de la Primărie. Pe domeniul public sunt acceptaţi doar copacii cu rădăcină pivotantă, cu excepţia teilor care vor putea fi plantaţi în aşa fel încât să nu afecteze trotuarele. „Aşa cum nicăieri în lume nu vă veţi duce într-un parc să vedeţi meri, peri, duzi şi ce-a mai gândit unul şi altul să planteze, şi la noi în Galaţi va fi interzisă plantarea pe domeniul public a arborilor fructiferi”, a precizat edilul.

Potrivit acestuia, în afară de animalele de companie, creşterea celorlalte animale va fi interzisă şi pedepsită pe raza municipiului Galaţi, excepţie făcând cele trei zone – Fileşti, Barboşi şi Valea Oraşului.

În urma amendamentelor acceptate în şedinţă, cuantumul amenzilor a fost egalizat atât pentru persoane fizice, cât şi pentru cele juridice. „E aceeaşi fărădelege! Nu cred că o persoană fizică greşeşte mai puţin decât o persoană juridică şi invers”, a precizat primarul.

Vom reveni cu amănunte.

Citit 9886 ori Ultima modificare Joi, 26 Aprilie 2018 11:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.