Evaluaţi acest articol
(15 voturi)
10 comentarii

Circulaţia pe strada Basarabiei, pe tronsoanele cuprinse între Traian şi Grădina Veche şi, respectiv, Domnească şi Mihai Bravu va fi închisă începând de mâine, 7 iunie, până vineri, 7 septembrie 2018, cu precizarea că intersecţiile vor rămâne libere. Măsura, anunţată de Primăria municipiului Galaţi, este justificată de începerea lucrărilor de modernizare a acestei importante artere rutiere. În urma investiţiei de 11.855.036 de lei fără TVA, executată de Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL, strada Basarabiei va spune adio tramvaiului, dar va fi gata să primească troleibuzele.

Conform Primăriei, având în vedere situaţia creată de închiderea circulaţiei pe aceste segmente de drum, sunt necesare câteva măsuri suplimentare pentru siguranţa circulaţiei rutiere ce vizează şi străzile din vecinătate.
„Astfel, pe strada Mihai Bravu, de la Grădina Publică până pe strada Basarabiei, pe partea stângă a carosabilului va fi interzisă oprirea autovehiculelor. În sensul acesta se vor monta semne de circulaţie rutieră care vor avertiza conducătorii auto, iar echipajele Poliţiei Locale vor supraveghea respectarea indicatoarelor. Pe strada Melchisedec Ştefănescu (fostă Vultur), pe tronsonul cuprins între strada Traian şi strada Mihai Bravu, pe partea stângă de asemenea vor fi montate indicatoare rutiere cu simbolul ”Oprirea interzisă”, transmite municipalitatea.
Autorităţile solicită riveranilor de pe străzile adiacente strada Basarabiei să îşi parcheze pe cât posibil autoturismele în curţile proprii pentru a evita blocajele în trafic sau eventuale evenimente nedorite. „Se impune luarea acestor măsuri şi respectarea lor de către participanţii la trafic pentru că vor fi deviate inclusiv traseele mijloacelor de transport în comun”, subliniază Primăria.

Trasee deviate

Conform sursei citate, vor fi deviate două trasee de autobuz 13 şi 36, după cum urmează.
Traseul 13: (tur) Piaţa Centrală – strada Traian – strada Rizer – strada D. Bolintineanu – strada Domnească – strada Gării – strada Mihai Bravu – Calea Prutului – Bazinul Nou/Agrogal şi (retur) Bazinul Nou/Agrogal – Calea Prutului – strada Mihai Bravu – strada Gării – strada Traian – Piaţa Centrală.
Traseul 36: (Tur) Comat – strada Henri Coandă – strada Traian Vuia – bulevardul Milcov – strada 1 Decembrie 1918 – Piaţa Energiei – strada Basarabiei - strada Traian – strada Rizer – strada D. Bolintineanu – strada Domnească – strada Gării – strada Dogăriei – strada Alexandru Moruzzi – strada Ana Ipătescu – strada Gării – Gara CFR; (retur) Gara CFR – strada Gării – strada Ana Ipătescu – strada Alexandru Moruzzi – strada Dogăriei – strada Gării – strada Traian – strada Basarabiei – Piaţa Energiei – strada 1 Decembrie 1918 – bulevardul Milcov – strada Traian Vuia – strada Henri Coandă – Comat.

Ce lucrări vor fi realizate

În cele trei luni, strada va beneficia de următoarele lucrări: refacerea sistemului rutier pe partea carosabilă pe toată lăţimea străzii, refacerea trotuarelor, amenajarea intersecţiilor, asigurarea scurgerii apelor prin guri de scurgere racordate la reţeaua de canalizare, reabilitarea reţelelor de apă şi de canalizare, refacerea branşamentelor şi a subtraversărilor, desfiinţarea liniilor de tramvai şi realizarea instalaţiilor electrice pentru extindere reţelei de troleibuze.
Mai trebuie spus că modernizarea acestui segment al străzii Basarabiei face parte dintr-o investiţie de amploare: „Reabilitarea infrastructurii transport inclusiv viaducte axa Est –Vest, intrări în Galaţi”.

Citit 4936 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Iunie 2018 14:32

10 comentarii

 • postat de Mihai Joi, 07 Iunie 2018 08:47 86.124.203.*** Link la comentariu
  1
  8

  Te iubesc Raluca , știu că nu am avut niciodată curajul să îți spun asta în față , dar îmi place de tine și îmi place chiar foarte mult , mereu te urmăresc cu multă adorație , privind pe ascuns catre locul în care stai în tramvai și îmi pare rău că nu am avut niciodată nu am curajul să vin să vorbesc cu tine , făptură gingașă ce ești ...

  Raportează
 • postat de Eu Miercuri, 06 Iunie 2018 22:06 82.137.13.*** Link la comentariu
  1
  8

  Bine ca de reabilitare se ocupa tot firma care a rezolvat si strada badarabiei din traian in ic frimu care dupa cum vedem se cam unple de gauri da noi nu si nu mergem inainte asa o fi normal

  Raportează
 • postat de Marx Miercuri, 06 Iunie 2018 17:55 213.61.215.*** Link la comentariu
  4
  6

  Desteptilor din administratia locala(baieti si fete)...nu mai distrugeti liniile de tramvai din oras. Faceti capat de linie in strada Domneasca, (cumparati tramvaie Imperio ROMANESTI, CA SUNT CONSTRUITE DE MUNCITORI ROMANI AICI IN TARA NOASTRA, LA ARAD) si modificati CALEA DE RULARE ca astfel tramvaiele sa mearga si invers cu spatele intrand(schimband macazul) de pe o linie pe alta, intrand pe linia de mers inapoi. Cei asa de greu? Aveti si voi 2-3 idei fixe si proaste, una e sa distrugeti liniile de tramvai.

  Raportează
 • postat de Albert Miercuri, 06 Iunie 2018 17:23 144.217.161.*** Link la comentariu
  3
  7

  Iar ii incurca pe smecherii cu bolizi linia de tramvai de pe Basarabiei incat administratia locala se si executa indeplinind ifosele smecherilor si scotand linia de tramvai ce duce catre strada Domneasca? Ticalosie crasa.

  Raportează
 • postat de Bibi Miercuri, 06 Iunie 2018 17:07 185.220.101.*** Link la comentariu
  3
  4

  @ Ady

  Daca nu stii sau poate ca nici nu te intereseaza sa stii mai bine nu vorbesti. Dar daca totusi te intereseaza sa stii...noile tramvaie, cele moderne, de exemplu cele Imperio fabricate chiar aici in tara noastra, la Arad dispun de console la ambele capete ale tramvaiului, deci tramvaiul nu mai are nevoie de infrastructura de curbura a liniei pentru a intoarce...ci vatmanul pentru a merge inapoi cu tramvaiul atunci cand a ajuns la capatul liniei nu trebuie sa intoarca tot tramvaiul ci se muta doar vatmanul la consola din celalalt capat al tramvaiului si merge cu tramvaiul inapoi, fara sa mai aiba nevoie de linia curba, linia in forma de arc de cerc pentru a merge inapoi.

  Ci simplu, chiar foarte simplu, la tramvaiul modern Imperio produs la Arad vatmanul se muta de la consola dintr-un capat al tramvaiului, la cea din celalalt capat al tramvaiului si merge inapoi. Exista tramvaie cu doua capete de condus. Traim intr-o lume arhitehnologizata, dar noi inca am ramas incremeniti in mentalitatea veche, expirata si habar nu avem ca exista chiar pe acest pamant lucruri care noua ni se par a fi "extraterestre", dar la altii, pentru altii sunt lucruri obisnuite.

  Raportează
 • postat de HaHAa Miercuri, 06 Iunie 2018 16:13 78.96.82.*** Link la comentariu
  5
  5

  Ha ha ha, postaci tolomaci și inculți... cam așa:
  Locul 1 - Patriotul
  Locul 2 - Pavel
  Locul 3 - Raluca

  Băi, oameni buni... buni la ce, Dumnezeu știe... asta dacă există, cred? Și actualele tramvaie sunt vechi. Că vii cu autobuzul sau tramvaiul, care este faza?? Tot acolo ajungi... Nici tramvaiele nu sunt mai curate, mai bune din punct de vedere al șasiului (după atâția ani de dâmburi și cale de rulare vai de mama ei...) etc.
  Apoi, Mr. Great Saint Pavel, dragă individ... de anul trecut, primăria a făcut documentația cu tot cu linie, dar TRANSURB a spus NU! Voiați să se certe primăria cu această instituție și să lase strada în paragină, că în mare parte așa este!! Sau, voi ăștia, inteligenților, ați fi vrut o stradă cu șină de tramvai pe care circulă praful purtat de vânt și "mângâierile" lăsate de cauciucurile mașinilor pe calea de rulare???
  Și PATRIOT-ul lui pește... ești atât de îngust la minte, că doar atâta știi să spui, că PSD-ul e de vină... Pentru tine, dar și restul, luați-vă IQ-ul uriaș cu minus în față și cărați-vă din țară! Duceți-vă în afară, poate vă dă cineva 5 cireșe/căpșuni cu frișcă sau o felie de pizza cu sos de roșii rânced! XDDD
  Numai inculți în țara asta, pfai, tatăăă...

  Raportează
 • postat de Ady Miercuri, 06 Iunie 2018 12:29 188.24.246.*** Link la comentariu
  16
  7

  Mai Raluca in locul tramvaielor vor fi trolee nu se desființează traseul .Si daca merge pana in Domnească unde intoarce tramvaiul?

  Raportează
 • postat de PATRIOTUL Miercuri, 06 Iunie 2018 10:46 81.12.149.*** Link la comentariu
  12
  14

  Încă o Bilă Neagră bifată de actuala Administraţie Locală, prin distrugerea căii ferate pentru tramvaie! Adio deplasări spre Piaţa ruşilor sau spre Basarabia cu tramvaiul! Adio transport tradiţional şi simbol al Galaţilor de altădată!
  Acum, dl Primar, cănd se pregăteşte de încolonare spre mitingul din Bucureşti poate mai vine şi cu alte "idei" de acolo şi pune Galaţiul pe chituci..
  Abia aşteptăm să-i vedem pe acei înflăcăraţi PSD-işti ce vor sosi în Bucureşti aducând lauri faimosului partid.

  Raportează
 • postat de Pavel Miercuri, 06 Iunie 2018 09:53 163.172.41.*** Link la comentariu
  3
  19

  https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/109714-licitatie-pentru-achizitia-a-18-tramvaie-noi

  Bai Doreilor din primarie, tocmai ati spus ca se vor cumpara tramvaie noi, moderne, cum draq sa spui ca veti dezafecta si acea portiune de tramvai inspre Domneasca? Voi aveti ceva dereglat la "mansarda"?

  Raportează
 • postat de Raluca Miercuri, 06 Iunie 2018 09:25 185.220.102.*** Link la comentariu
  6
  18

  Mai oameni buni lasati naibii linia de tramvai pana-n strada Domneasca macar, fiindca mai sunt copii, mai unt oameni care folosesc acea ruta de tramvai pentru a ajunge din toate colturile Galatiului pana la facultate, pana in stadia de langa strada Domneasca, ce se afla fix langa corpul facultatilor.

  De ce sunteti atat de ticalosi incat sa scoateti acea portiune de linie de tramvai. Multi nu circulam cu autobuzele voastre de rahat ci multi folosim tramvaiul pentru a ajunge laanga corpul facultatilor de langa statia de tramvai din intersectia Basarabiei cu Domneasca.

  IAR CU NOILE TRAMVAIE PE CARE NI LE TOT PROMITETI CA LE VETI CUMPARA, ACELE TRAMVAIE AVAND DOUA CAPETE CU CONSOLE VOR PUTEA FOARTE USOR SA FACA STATIE FINALA IN BASARABIEI COLT CU DOMNEASCA. DE CE UNTETI CHIAR ATAT DE DISTRUCTIVI INCAT SA STRICATI ACEST MIJLOC DE TRANSPORT AL STUDENTILOR?

  DOMN' PRIMAR SE AUDE BRE? CASCA URECHILE.

  NU MA INTERESEAZA SA AJUNG LA FACULTATE CU TROLEIBUZUL CAND UNII DIN NOI AVEM POSIBILITATEA DE A LUA TRAMVAIUL DIN CARTIERUL IN CARE LOCUIM SI PANA-N STATIA DE TRAMVAI DE PE BASARABIEI COLT CU DOMNEASCA PENTRU A AJUNGE LA FACULTATE. DOAMNE DUMNEZEULE, IN ORASUL ASTA TOTI POLITICIENII DEOPOTRIVA, DIN TOATE PARTIDELE SUNT PUSI PE DISTRUS LUCRURI. LASATI LINIA DE TRAMVAI PANA-N DOMNEASCA. SE AUDE DOMNU' PRIMAR? SE AUDE CONSILIERILOR LOCALI?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.