LOCURILE DE JOACĂ, reparate şi redeschise. Contract încheiat pe trei ani

LOCURILE DE JOACĂ, reparate şi redeschise. Contract încheiat pe trei ani
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a pierdut, în primă fază, procesul prin care a contestat măsurile Protecţiei Consumatorilor de închidere temporară a locurilor de joacă, dar are drept de apel. Vestea bună este că, până instanţa va decide cine are dreptate, cele peste 70 de locuri de joacă publice din Galaţi vor fi reparate şi întreţinute de asocierea firmelor Pallegrini - Izoterm Construct, în baza unui acord-cadru pe trei ani.

Imaginea dezolantă a leagănelor încolăcite pe bara de sus şi legate cu sârmă, devenind inaccesibile copiilor, şi avertismentul "Loc de joacă închis temporar conform măsurilor dispuse de ANPC" au dispărut din Grădina Publică.

Ieri, când am vizitat cel mai mare parc al oraşului, am constatat că, spre deosebire de situaţia de acum două luni, toate leagănele erau funcţionale. Conform Biroului de presă al Primăriei municipiului Galaţi, pe 4 iunie a fost încheiat un acord cadru pe trei ani, pentru reparaţii şi întreţinere a spaţiilor de joacă pentru copii, cu asocierea Pallegrini - Izoterm Construct. Aceasta a câştigat licitaţia organizată în acest scop de administraţia locală, cu o ofertă de 1.480.885 de lei fără TVA.

Potrivit Primăriei, asocierea a intervenit deja în 16 parcuri şi a executat reparaţii, schimbând şi nisipul din gropile în care cei mici se pot juca. Administraţia locală estimează că în două-trei luni toate locurile de joacă vor fi reparate şi va mai fi necesară doar întreţinerea lor. Cert este că lucrările vor fi executate la comanda Primăriei şi vor fi decontate pe măsură ce sunt realizate.

Regulament

Administraţia locală nu a rezolvat, încă, din păcate, problema majoră ivită în noiembrie anul trecut. Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, la intrarea în toate parcurile din oraş au fost lipite afişe care îi avertizau pe gălăţeni că locurile de joacă sunt închise temporar, în urma măsurilor dispuse de Protecţia Consumatorilor. Inspectorii acestei instituţii au descoperit, în urma unui control, că niciun loc de joacă din oraş nu are autorizaţie de funcţionare şi nici panouri informative cu privire la echipamentele de agrement - categoriile de vârstă cărora li se adresează, greutatea şi înălţimea pe care trebuie să le aibă copiii pentru a le putea folosi în siguranţă, etc. Autorităţile locale au considerat că a fost vorba de exces de zel şi au contestat în instanţă măsura Protecţiei Consumatorilor. Instanţa a respins pângerea municipalităţii, ca nefondată. Primăria are drept de apel, iar pe durata procesului măsura închiderii temporare a locurilor de joacă este suspendată.

Până când magistraţii vor soluţiona definitiv cauza, Primăria a pregătit un regulament, caiet de sarcini şi contract-cadru pentru serviciul de întreţinere şi reparaţii a spaţiilor de joacă pentru copii, pe care l-a supus deja dezbaterii publice şi urmează să ajungă pe mesele aleşilor locali spre dezbatere şi aprobare. Conform Biroului de Presă, regulamentul va rezolva procedura de autorizare a locurilor de joacă.

Citit 3712 ori Ultima modificare Marți, 19 Iunie 2018 12:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.