Centrul oraşului Galați arată ca în filmele de groază | FOTO
Foto: Iulia Kelt

Centrul oraşului Galați arată ca în filmele de groază | FOTO
Nepăsare, uitare şi lipsă de bun simţ
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)

Cartierul Spicu ar putea fi numit centrul Galaţiului, dacă nu ar fi plin de gropi, de gunoaie, de blocuri neîngrijite şi de lucruri făcute de mântuială. În parcul de la Spicu, băncile sunt în ultimul hal, iar fântânile arteziene nu doar că nu funcţionează, ci au fost şi acoperite de crengile copacilor. Pe terenul din jurul lor nici iarba nu mai creşte, dar, la stradă, sunt plantate floricele. Păcat de ele.

Statuia lui C. Negri a fost uitată de mult de autorităţi, fiind vădit deteriorată, iar „artiştii” şi-au încercat talentul cu spray-uri colorate pe soclu. Aceeaşi „artişti” au făcut diferite desene şi au lăsat mesaje, care mai de care mai deocheate pe multe alte construcţii din cartier.

Deşi în plin centru al oraşului, autorităţile nu au ochi să vadă că pomii nu au fost toaletaţi de mult, iar gardurile vii nu au fost tăiate niciodată anul acesta. „Ne-am săturat să aşteptăm să vină cineva să taie verdeaţa şi să toaleteze gardurile. Au venit, la un moment dat, şi au cosit o parte din iarbă, dar apoi au lăsat-o acolo”, ne-a povestit Aurelia Diamescu.

Oamenii sunt supăraţi şi pentru că în zonă există mai multe chioşcuri abandonate în care îşi duc veacul oamenii străzii. „Ţi-e şi frică noaptea să ieşi din casă, că e plin de boschetari.  Mai mult, aici în parc stau până la cinci dimineaţa şi beau, fac gălăgie”, ne-a spus un cititor.

Problemele din plin centrul oraşului sunt vizibile la orice pas, iar fotografiile surprinse de noi fac cât mii de cuvinte. Poate, într-o zi, autorităţile îşi vor aminti că prin această zonă trec mulţi dintre cei care vin în vizită în oraş, fiind o cale de acces către Faleza Dunării.

Citit 9433 ori Ultima modificare Marți, 26 Iunie 2018 18:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.