TITULARIZARE | Doi profesori au fost eliminaţi pentru copiat

TITULARIZARE | Doi profesori au fost eliminaţi pentru copiat
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Două cadre didactice au fost eliminate, miercuri, 11 iulie 2018, din examenul de Titularizare, deoarece au încercat să se "inspire" din alte surse în timpul probei. Alţi 174 de candidaţi au renunţat la examen.

De la inspectoarea generală, Mioara Enache, am aflat că unul dintre profesori preda Biologie, iar celălalt, discipline tehnice. Candidatul mai în vârstă, care avea în jur de 50 de ani, a fost surprins pe bancă cu o foaie pe care avea notate informaţii, în timp ce celălalt avea asupra sa telefonul mobil. Cum legislaţia prevede eliminarea chiar şi pentru intenţia de fraudare, ambii au fost sancţionaţi conform regulamentului.

Dintre cei 616 candidaţi înscrişi, 81 nu s-au mai prezentat deloc la examen, iar 93 s-au retras după ce au văzut subiectele, ceea ce înseamnă că aproximativ o treime dintre profesori au spus adio Titularizării.

Rezultatele iniţiale se vor afişa pe 17 iulie.

Contestaţiile se vor depune în aceeaşi zi, până la ora 21,00, şi pe 18 iulie, până la ora 15,00. Notele finale vor fi făcute publice pe 24 iulie.

Pentru angajarea pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 7,00 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau la inspecţia specială.

Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5,00 atât la proba scrisă, cât şi la proba practică sau la inspecţia specială.

Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile vacante se realizează în data de 25 iulie.

Posturile titularizabile de anul acesta sunt foarte puţine în judeţul Galaţi, doar 94. Cele mai multe sunt pentru educatoare - 23 şi pentru învăţătoare - 22. Sunt 14 locuri vacante pentru educaţie fizică, dintre care 11 sunt la pregătire sportivă, cinci la engleză şi şase la muzică instrumentală.

Citit 6566 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 00:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.