Cu sume mici se pot face bucurii mari

Cu sume mici se pot face bucurii mari
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Salariaţii de la Romero s-au gândit să facă un gest frumos şi să ajute câţiva elevi buni la învăţătură care provin din familii cu situaţie materială problematică. În total s-au alocat peste 5.000 de lei, pentru cinci copii, care au avut nevoi diferite, de la cumpărarea unui laptop, la achiziţionarea unor piese pentru un roboţel de concurs, până la achitarea notei de plată la medic.

"Ne-am dorit să ajutăm cazuri reale din acest motiv am discutat cu un preot, care la rândul său a luat legătura cu o doamnă profesoară de religie, care ne-a putut indica exact unde să direcţionăm ajutorul", ne-a declarat Ani Pricop, reprezentant marketing în cadrul firmei.

Pentru acest proiect s-a mobilizat întreaga echipă. Au fost discuții cu fiecare familie în parte, s-au identificat nevoile fiecărui copil și, acolo unde a fost posibil, cumpărăturile s-au făcut împreună.

Maria Chiculiţă este elevă în clasa a X-a la Colegiul Naţional "Al. I. Cuza" şi provine dintr-o familie monoparentală. Mai are acasă o soră cu dizabilităţi. Pentru ea s-a achiziţionat un laptop în valoare de 2.088 de lei. "Maria este incredibilă. Iubeşte să citească. Este o luptătoare şi are o minte ageră. Ne-a spus că şi-ar dori să devină preşedinte, pentru că ţara are nevoie de o mână puternică, în stare să îndrepte lucrurile care merg prost", povestește Ani Pricop. Un ajutor în valoare de 1.000 de lei a mers la Mirela Ciobanu, tot de la "Cuza". "Sunt trei copii în familie, cu vârste între 13 şi 18 ani. Fata a fost operată la plămâni şi, de atunci, are multiple alergii cărora nu le dă de capăt. Pentru Mirela s-a alocat suma de 730 de lei pentru a putea merge la  control la Bucureşti, la Spitalul de Pneumoftiziologie. Pe parcurs, în funcţie de nevoi, poate mai alocăm şi altă sumă. Este un copil cu foarte bune rezultate la debate, este dornică să facă  ceva şi pentru cei din jur, ne-a  mărturisit că vrea să facă voluntariat vara aceasta. Visează să aibă o bibliotecă uriaşă cu cărţi, de aceea i-am cumpărat zece volume la alegerea ei, pe care s-au cheltuit 270  de lei", mai  spune reprezentanta firmei. Ionuţ Moise, tot de la "Cuza", are rezultate deosebite la şcoală, cu participare la concursuri naţionale. I s-au oferit 800 de lei pentru a-şi cumpăra piese pentru construirea unui roboţel cu care să poată participa la un concurs. Am primit asigurări că, atunci când va mai fi nevoie, sunt deschişi să ofere suport. Florentina are 17 ani şi rezultate bune la şcoală. Pentru ea s-a alocat suma de 1.000 de lei care au fost cheltuiţi pentru stomatolog şi pentru alimente de Paşti. George Balmuş a fost ajutat, de asemenea, cu 1.000 de lei, din care i s-a cumpărat îmbrăcăminte şi o imprimantă. "Îşi doreşte să devină medic. Este extrem de responsabil, deja s-a apucat să înveţe pentru facultate, deşi abia este în clasa a X-a", mai punctează Ani Pricop, care ne-a mai spus că toţi colegii vor să facă o tradiţie din a ajuta astfel de copii, care merită din plin motivaţi. Cu sume mici se pot face bucurii mari pentru cei din jurul nostru, iar acest lucru stă în puterea multora dintre noi. Salariaţii Romero speră ca şi alţi gălăţeni de bine să îi ia drept model, iar noi nu putem decât să ne dorim acelaşi lucru.

Citit 2213 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.