Viteza şi alcoolul aruncă traficul în haos

Viteza şi alcoolul aruncă traficul în haos
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Aproape o mie de şoferi din Galaţi au fost amendaţi în ultima săptămână, pentru abateri grave, de multe ori combinate. Condusul cu viteză, sub influenţa alcoolului sau fără permis de conducere sunt circumstanţe depistate mult prea des în traficul din Galaţi, susţin poliţiştii care nu pot face altceva decât să aplice amenzi usturătoare, iar acolo unde este cazul, să deschidă anchete penale.

Accidentele rutiere aproape zilnice, soldate după caz, cu victime sau doar cu pagube materiale, în cazurile fericite, nu sunt de natură să îi sperie pe conducători auto sau pe cei care ar vrea acest statut, dar, din diverse cauze, nu au ajuns să deţină un permis de conducere. Şofatul cu viteză, sub influenţa alcoolului sau conducera fără permis de către cei care nu ţin cont de faptul că au nevoie de cunoştinţe certificate pentru a stăpâni o maşină sunt, săptămânal, contabilizate cu sutele în traficul gălăţean.

Numai în ultimele şapte zile, aproape o mie de abateri au fost raportate pe drumurile din judeţ, unele cu o gravitate deosebită. Cele mai frecvente încălcări ale legii au vizat regimul de viteză, 350 de şoferi fiind amendaţi pentru acest lucru, în timp ce peste 200 au avut de suferit pentru că nu au purtat centurile de siguranţă. Neacordarea de prioritate, altă cauză care duce frecvent de producerea de accidente, a fost constatată în 40 de cazuri, în timp ce în 60 de cazuri cei de la volan nu aveau documente la ei.

Alcoolul, o problemă gravă

Băutura a fost cauza pentru care şapte şoferi au fost amendaţi, iar alţi trei puşi sub acuzare penală. Îngrijorător este faptul că o parte dintre cei prinţi "afumaţi" la volan conduceau fie fără pemis, fie maşini neînmatriculate sau împrumutate de la alte persoane care ştiau că nu au voie să se urce la volan.

Recordul săptămânii trecute în materie de beţie la volan este cel al unui bărbat de 42 de ani din Hanu Conachi, care conducea cu o alcoolemie de 1,16 la mie în aerul expirat. La mică distanţă, acesta a fost urmat de un gălăţean de 52 de ani, depistat în trafic cu 1,07 grame la mie în aer, dar şi de alţi patru şoferi, din Corni, Valea Mărului, Tudor Vladimirescu şi Smârdan, care aveau concentraţii cuprinse între 0,41 şi 0,61 grame alcool pur în aerul expirat. În trei situaţii, poliţiştii au constatat şi lipsa permiselor de conducere, iar în două, faptul că maşinile oprite nu erau înmatriculate. Doi şoferi care au provocat accidente au fugit de la faţa locului, motiv pentru care sunt cercertaţi penal.

În ceea ce priveşte valoarea amenzilor, aceasta depăşeşte, însumată, 332.000 de lei. 91 de şoferi au fost lăsaţi temporar fără permisele de conducere, iar 40, fără certificatele de înmatriculare.

Citit 5795 ori Ultima modificare Marți, 17 Iulie 2018 17:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.