Titularizare. Nici jumătate dintre candidaţi n-au promovat

Titularizare. Nici jumătate dintre candidaţi n-au promovat
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Doar 208 dintre cele 442 de cadre didactice care au susţinut Titularizarea 2018 au reuşit să obţină notă peste 7,00 la examen, ceea ce înseamnă că doar 47 la sută dintre candidaţi au promovat. 

Dacă luăm în calcul şi faptul că alţi 174 nu s-au prezentat la examen sau s-au retras, procentul de promovare ar fi şi mai mic, de numai 33 la sută, raportat la numărul tuturor înscrişilor. De la inspectoarea general-adjunctă, Doiniţa Popa, am aflat că numai 83 dintre candidaţi au luat note mai mici de 5,00, aceştia neavând voie să primească post nici ca suplinitori. 82 la  sută dintre candidaţi, mai exact 358, vor putea însă participa la sesiunile de repartiţie pe post. Cei cu note între 5,00 şi 6,99 primesc repartiţie ca suplinitori, în timp ce profesorii care au luat peste 7,00 vor primi catedre cu valabilitate de minim patru ani, şi vor fi angajaţi în învăţământ pe o perioadă nedeterminată.

Cea mai mare notă a fost 10,00, obţinută de o singură candidată, Andreea Ionaşcu, profesoară de arte vizuale, cu o vechime de un singur an în învăţământ. La polul opus, se află două cadre didactice care au obţinut note de 1,00. Unul dintre ele, de Limba engleză, a reuşit să ia doar 90 de sutimi peste punctul din oficiu, în timp ce celălalt, de Educaţie fizică şi sport, a "marcat" doar 10 sutimi peste punctul din oficiu. Tot de la inspectoarea general-adjunctă Doiniţa Popa am aflat că o lucrare a unui candidat care a susţinut examenul la Matematică a fost anulată: "Nu ştim exact motivele, nu am reuşit încă să discutăm cu comisia care a corectat, dar probabil au considerat că s-au făcut semne pe lucrare", a precizat Doiniţa Popa.

Contestaţiile s-au depus ieri, până la ora 21,00, şi se  vor  depune şi  astăzi, 18  iulie, până la ora 15,00. Notele finale vor fi făcute publice pe 24 iulie. Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile vacante se realizează în data de 25 iulie. Posturile titularizabile de anul acesta sunt foarte puţine în judeţul Galaţi, doar 94. Cele mai multe sunt pentru educatoare - 23 şi pentru învăţătoare - 22. Sunt 14 locuri vacante pentru educaţie fizică, dintre care 11 sunt la pregătire sportivă, cinci la engleză şi şase la muzică instrumentală.

Citit 3908 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2018 00:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.