Siguranţa rutieră, prioritate zero! (FOTO)
Foto: Iulia Kelt

Siguranţa rutieră, prioritate zero! (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Circulaţia rutieră din oraşul nostru este din ce în ce mai dificilă. Şi nu din cauza numărului mare de maşini, ci din cauza faptului că, în foarte multe zone din oraş, semnele de circulaţie nu sunt deloc vizibile participanţilor la trafic sau lipsesc cu desăvârşire. Comisia din cadrul Primăriei Galaţi care are în atribuţiuni amplasarea semnelor de circulaţie pare să fie formată doar din oameni fără carnet de conducere, care nu se gândesc că un STOP ascuns în copac poate fi motivul central al unui accident soldat cu victime.

Un instructor auto din Galaţi, domnul Daniel Leopa, îngrijorat că nu mai ştie ce să le explice viitorilor şoferi, ne-a contactat şi ne-a arătat o mică parte dintre sutele de probleme din trafic.

Vorbim aici de semne de circulaţie ascunse printre crengile copacilor, de semne care se bat cap în cap cu marcajele de pe şosele, de treceri de pietoni postate doar de dragul de a exista sau de intersecţii fără semne de circulaţie. Mai mult, sunt străzi pe care marcajele desenate pe asfalt contrazic orice logică, aşa cum am observat în Inelul de Rocadă, unde cei care merg spre IREG, venind din Inelul de Rocadă, află că pot face dreapta, urcând astfel pe interzis spre Ţiglina I. Bine că, de-a lungul timpului, şoferii s-au obişnuit şi nu iau în seamă marcajul cu pricina.

Trebuie să recunoaştem că, de la momentul în care noi am fost prin oraş şi până acum, când dumneavoastră citiţi aceste rânduri, două probleme constate au fost remediate. Una dintre aceste probleme, şi cea mai gravă, este cea de la intrarea în oraş dinspre Tecuci, unde doar şoferii care intrau în municipiu aveau prioritate, toţi ceilalţi, din trei sensuri diferite de mers, având semn de cedează trecerea. Chiar dacă şi acum se trece la mica înţelegere, în caz de accident există dovada că cei de pe Brăilei şi cei care intră în oraş au prioritate, restul având STOP.

Sperăm, ca după apariţia fotografiilor făcute de noi, care reprezintă doar o mică parte dintre neregulile din oraş, cei responsabili din Primăria Galaţi vor lua măsurile legale care se impun şi vor face modificările necesare, astfel încât şoferii, dar şi pietonii să se simtă mai în siguranţă pe străzile Galaţiului.

Citit 10701 ori Ultima modificare Joi, 19 Iulie 2018 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.