PAMFLET | Podul brăilenilor, distracţia gălăţenilor. E gata şi nu ştim noi?

PAMFLET | Podul brăilenilor, distracţia gălăţenilor. E gata şi nu ştim noi?
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Brăilenii s-au încins iar cu podul peste Dunăre. Autorităţile locale din oraşul vecin spun că vor începe mai devreme construcţia podului. Asta e pe bune! Şi tot pe bune e că în presa din Brăila au apărut deja primele imagini cum se construieşte. Sunt imagini de la construcţia unui pod similar, dar ce contează? Important e ca brăilenii să se simtă mândri că, în sfârşit, se face podul. Aşadar, gălăţenilor nu le rămâne decât să se distreze pe seama brăilenilor.

Revoluţionar! Pentru autorizaţii, CJ Brăila nu le va mai cere constructorilor dosar cu şină

Vor arde etapele birocratice la foc automat! Constructorii podului de la Brăila au scăpat definitiv de problemele birocratice, după ce Consiliul Judeţean Brăila i-a asigurat că nu mai trebuie să aducă dosar cu şină la fiecare documentaţie pe care o depun pentru aprobare.

"E o decizie cu adevărat revoluţionară. Noi ne mişcăm foarte bine, reuşim să facem repede copii legalizate după toate actele, obţinem uşor adeverinţe de la parohii şi asociaţiile de proprietari, dar avem o problemă cu dosarele cu şină. Niciodată nu găsim dosare de acest gen la papetării şi, în plus, în ultma vreme, sunt foarte scumpe. Iar asta ne întârzie nepermis de mult. Graţie deciziei CJ Brăila, de acum încolo treburile vor merge ca pe apă", susţine constructorul.

Şi autorităţile locale brăilene sunt de aceeaşi părere. "Estimăm că prin această decizie vom câştiga în jur de doi ani din perioada de construcţie. Practic, podul va gata în vara viitoare, cel târziu în octombrie-noiembrie 2019", a subliniat şeful CJ Brăila, Francisk Chiriac.

Decizia de a renunţa la dosarele cu şină a venit mai ales după ce papetăriile din Brăila au simţit în nări miros de profit uşor cu podul şi au majorat cu 200 la sută preţul dosarelor cu şină.

Lucrările la pod sunt atât de avansate încât pe pagina de Facebook a Primăriei Brăila au apărut primele imagini "live" de la inaugurare

Nu doar imagini de la construcţia podului au fost făcute publice la Brăila. Lucrările sunt atât de avansate, încât pe pagina de Facebook a Primăriei Brăila au apărut deja câteva clipuri video de la inaugurare. Din păcate, imaginile nu mai sunt disponibile, ele fiind probabil şterse după doar câteva ore, din cauză că suntem încă departe de campania electorală. "Am văzut imagini în care Marian Dragomir, primarul de la Brăila, inaugura podul. Vă jur că le-am văzut. Şi nu cred că ar trebui să ne mire, câtă vreme deja sunt imagini şi din momentul construcţiei podului. E păcat că au fost şterse, puteam să vedem cum va arăta zona peste 100 de ani", susţine un consilier local din Galaţi.

Chiar şi primarul Ionuţ Pucheanu crede că podul este aproape gata. "E posibil chiar ca podul să fie deja gata, dar brăilenii să îl ţină deocamdată pentru ei. Să le fie ruşine, dacă e adevărat!", a spus Ionuţ Pucheanu. (Alertă de Pod Roşu)

Pamflet în versuri

Expertiză de Submarin Cosorescu

Nemernici cu ţidulă, tălâmbi cu seu în bancă,

târtani fără greşeală, şcolarizaţi la rangă,

experţi în mişelie, savanţi cu capul gol -

în patru vorbe, ăştia-s: SCĂPAŢI DE SUB CONTROL!

Şi-s doctori în trufie şi în filet pe stânga -

dacă-i observi oleacă, rişti mult, te-apucă brânca!

Tupeul cestor vajnici cu şlapi şi cu papuci

stă-n cap de strâmbi cu pleavă, stă-n fonfi şi mameluci!

Duhoarea istor mândre caricaturi perfecte

sufocă orice spaţiu, determină efecte

care sfărâmă-ndată nădejdi, visări, candori,

chiar culmi de gând (de)scrise-n alb(negru) şi-n culori!

Să nu-ndrăzneşti vedere, să nu-ndrăzneşti ocară

n-această jecmănită şi-nstrăinată Ţară -

groparul cestei Patrii e-un puturos marghiol...

iar restul, patru vorbe: SCĂPAŢI DE SUB CONTROL!

Brăila în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Ştiri din viitor şi predicţii pentru trecut

* Deşi va fi făcut la Brăila, podul va fi inaccesibil pentru 80 la sută dintre brăileni, din cauză că accesul căruţelor va fi interzis pe pod.

* Chiar că totul e pregătit pentru pod: Consiliul Judeţului Brăila a finalizat chiar şi licitaţia pentru atribuirea celor două locuri de cerşit, din cele două capete de pod.

* Ca să reintre în graţiile PSD şi chiar să redevină prim-ministru, Mihai Tudose are o singură şansă: să prelungească podul de la Brăila până în insula Belina.

* Odată cu construcţia podului, tulcenii vor avea acces uşor la civilizaţie, pentru că Galaţiul va fi la doar 15 minute distanţă de pod.

* După finalizarea podului, brăilenii vor avea încă o cale de ieşire din oraş, atunci când se vor decide să emigreze.

* Şmecherie marca Florin Pâslaru! "Podul va fi la Galaţi, vă garantez. Deocamdată, îi lăsăm pe brăileni să facă podul, apoi parlamentarii noştri vor iniţia un proiect de lege prin care Brăila să se numească Galaţi, iar Galaţiul Brăila", a explicat Pâslaru. (Barca pe Maluri)

Pe malul tulcean se face şi un McDonald's

Ca să îi convingă pe brăileni să traverseze cât mai des pe viitorul pod, pe malul tulcean va fi construit şi un Mc Donald's. "Să vezi atunci trafic, tată!", a comentat primarul Brăilei, Marian Dragomir. Autorităţile iau în calcul şi creşterea traficului în sens invers. "Ca să-i ademenim pe tulceni să vină la Brăila, trebuie să lansăm un zvon ceva, cum că societăţile de telefonie mobilă vor renunţa la roaming pentru această zonă", a declarat o sursă din CL Brăila. (Mc Podişor)


Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 4406 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2018 14:30

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.