Restricţii de trafic în Mazepa. Măsuri impuse de construcţia parcării multietajate

Restricţii de trafic în Mazepa. Măsuri impuse de construcţia parcării multietajate
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Circulaţia autovehiculelor pe strada Giuseppe Garibaldi, în intersecţia dintre străzile Roşiori, Giuseppe Garibaldi, Armata Poporului şi Ovidiu, se închide total începând de luni, 30 iulie, anunţă Primăria municipiului Galaţi. Municipalitatea precizează că sunt exceptaţi riveranii.

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, administraţia locală anunţă că, începând de luni, 30 iulie, intră în vigoare anumite restricţii de trafic, determinate de execuţia lucrărilor la parcarea multietajată din cartierul Mazepa I, aferent blocului R5.

„Astfel, se va închide total circulaţia autovehiculelor pe strada Giuseppe Garibaldi, în intersecţia dintre străzile Roşiori, Giuseppe Garibaldi, Armata Poporului şi Ovidiu, exceptând riveranii. În acest caz, ca variante ocolitoare, se vor folosi străzile G-ral. Alexandru Cernat (tronsonul cuprins între strada Alexandru Cernat şi strada Română), Română şi Roşiori. Pe strada G-ral Alexandru Cernat, pe toată durata lucrărilor se va institui regula de circulaţie în ambele sensuri”, precizează Primăria municipiului Galaţi.

Potrivit administraţiei locale, se montează indicatoare rutiere provizorii, în aşa fel încât conducătorii auto să nu întâmpine probleme. Mai mult, în vederea asigurării fluidităţii circulaţiei autovehiculelor şi pietonilor, în cazul în care va fi necesar, echipaje ale Poliţiei vor dirija traficul în zonă.

Conform Primăriei, restricţiile de trafic sunt impuse pe durata execuţiei lucrărilor la parcarea multietajată din cartierul Mazepa I, dar nu se precizează şi care este durata finală acestor lucrări. Şi spunem asta pentru că, în acest moment, pe terenul pe care va fi construită prima parcare multietajată din oraş se execută lucrările de deviere a reţelelor electrice şi de canalizare, operaţiuni care ar trebui să dureze şase luni. Biroul de presă al municipalităţii susţine că, în paralel cu aceste devieri, se vor derula şi lucrările de construcţie a parcării multietajate, termenul de realizare fiind de 20 de luni.

Prin urmare, rămâne de văzut dacă restricţiile vor dura 20, 26 de luni sau mai puţin.

Reamintim şi care sunt costurile acestei investiţii: devierea reţelelor se ridică la 643.340 de lei cu TVA şi este executată de SC Lemacons SRL, iar proiectarea şi construcţia în sine a parcării valorează 9.453.360 de lei cu TVA, bani pe care îi va încasa Asocierea SC Lemacons SRL – SC S&M Expert Project SRL.

Prima parcare supraetajată din municipiul Galaţi va fi o construcţie tip parter plus trei etaje cu un număr de 214 de locuri de parcare şi 50 spaţii de depozitare tip boxe individuale.

Citit 7819 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2018 00:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.