Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
3 comentarii

Circulaţia autovehiculelor pe strada Giuseppe Garibaldi, în intersecţia dintre străzile Roşiori, Giuseppe Garibaldi, Armata Poporului şi Ovidiu, se închide total începând de luni, 30 iulie, anunţă Primăria municipiului Galaţi. Municipalitatea precizează că sunt exceptaţi riveranii.

Printr-un comunicat de presă remis redacţiei, administraţia locală anunţă că, începând de luni, 30 iulie, intră în vigoare anumite restricţii de trafic, determinate de execuţia lucrărilor la parcarea multietajată din cartierul Mazepa I, aferent blocului R5.

„Astfel, se va închide total circulaţia autovehiculelor pe strada Giuseppe Garibaldi, în intersecţia dintre străzile Roşiori, Giuseppe Garibaldi, Armata Poporului şi Ovidiu, exceptând riveranii. În acest caz, ca variante ocolitoare, se vor folosi străzile G-ral. Alexandru Cernat (tronsonul cuprins între strada Alexandru Cernat şi strada Română), Română şi Roşiori. Pe strada G-ral Alexandru Cernat, pe toată durata lucrărilor se va institui regula de circulaţie în ambele sensuri”, precizează Primăria municipiului Galaţi.

Potrivit administraţiei locale, se montează indicatoare rutiere provizorii, în aşa fel încât conducătorii auto să nu întâmpine probleme. Mai mult, în vederea asigurării fluidităţii circulaţiei autovehiculelor şi pietonilor, în cazul în care va fi necesar, echipaje ale Poliţiei vor dirija traficul în zonă.

Conform Primăriei, restricţiile de trafic sunt impuse pe durata execuţiei lucrărilor la parcarea multietajată din cartierul Mazepa I, dar nu se precizează şi care este durata finală acestor lucrări. Şi spunem asta pentru că, în acest moment, pe terenul pe care va fi construită prima parcare multietajată din oraş se execută lucrările de deviere a reţelelor electrice şi de canalizare, operaţiuni care ar trebui să dureze şase luni. Biroul de presă al municipalităţii susţine că, în paralel cu aceste devieri, se vor derula şi lucrările de construcţie a parcării multietajate, termenul de realizare fiind de 20 de luni.

Prin urmare, rămâne de văzut dacă restricţiile vor dura 20, 26 de luni sau mai puţin.

Reamintim şi care sunt costurile acestei investiţii: devierea reţelelor se ridică la 643.340 de lei cu TVA şi este executată de SC Lemacons SRL, iar proiectarea şi construcţia în sine a parcării valorează 9.453.360 de lei cu TVA, bani pe care îi va încasa Asocierea SC Lemacons SRL – SC S&M Expert Project SRL.

Prima parcare supraetajată din municipiul Galaţi va fi o construcţie tip parter plus trei etaje cu un număr de 214 de locuri de parcare şi 50 spaţii de depozitare tip boxe individuale.

Citit 6932 ori Ultima modificare Luni, 30 Iulie 2018 00:38

3 comentarii

 • postat de Terente...din Galati Vineri, 03 August 2018 10:17 86.34.180.*** Link la comentariu
  0
  3

  Am fost ieri (02.08. 2018) pe acolo...Strazile blocate ""tiganeste", fara semne de avertizare conform legislatiei, fara zone de afluire pt. pietoni cat si pt. locatarii zonei, dar mai ales, fara nici un fel de activitate de santier!!!In ritmul asta termenul de 36 de luni este super optimist .

  Raportează
 • postat de Alexuz Marți, 31 Iulie 2018 08:12 5.2.205.*** Link la comentariu
  1
  4

  Vai de noi......care 36 de luni? Stati potoliti, termenul o sa fie mult mai mare....cel putin 3-4 ani depinde daca le iese pasenta la alegeri sau nu... ori o termina la timp ca na vin alegerile ori daca nu ies castigatori la alegeri ramane parloaga pana se hotarasc ceilalti ce fac cu ea.
  Daca amarata de parcare de la Scoala 28 a fost gata in 3 ani si 3 luni pentru asta fiind nevoie de 2 primari trageti concluziile singuri.
  Ce mai merge prosteala la romani, ne apucam de treaba cu un an inainte de elegeri.
  Dar de preturile practicate la aceasta parcare vad ca nimic......parca vad ca o sa va uitati la ea de jos.
  Plec din tara si probabil o sa revin peste un an, tare curios sunt in ce stadiu o sa fie lucrarile.

  Raportează
 • postat de Mariis Duminică, 29 Iulie 2018 15:35 5.13.190.*** Link la comentariu
  5
  36

  36 de luni termen de execuție pentru o parcare supraterana P+3 cu 214 locuri. (Conform plăcuței de identificare a Șantierului de la locul viitoarei construcții). Asemenea randament numai la Galați gasim. Mazepa 2 va fi captivă între doar doua cai de acces minuscule...strada Romana dinspre Brăilei și strada Armata Poporului dinspre Alex. Cernat sau faleza. Ca elemente de comparație ale bătăii de joc in care ne tratează administrația locala: Arena Naționala - termen execuție. 36 luni, Cluj Arena - termen de execuție 24 luni , Stadion Ion Oblemenco Craiova - termen de execuție 24 luni.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.