Mâncarea de la moldoveni dispare din nou de pe tarabe

Mâncarea de la moldoveni dispare din nou de pe tarabe
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Zeci de basarabeni, dar şi Administraţia Pieţelor Agroalimentare Galaţi au primit amenzi, vineri, de la poliţişti, după ce inspectorii sanitar-veterinari au constatat, la cald, că moldovenilor le este permis în continuare să vândă orice fel de aliment, în orice fel de condiţii.

Alungaţi anul trecut, în toamnă, cu tot cu produsele de toate felurile pe care le vindeau la tarabă sau din portbagaj pe lângă Piaţa de pe Calea Prutului, basarabenii au revenit, încetul cu încetul, cu alimente. Carne, ouă, peşte, brânzeturi, toate comercializate ca înainte, deşi temperaturile sar de 30 de grade în toiul zilei. Pretext numai bun pentru inspectoriii sanitar-veterinari, care, împreună cu poliţiştii, au "curăţat" vineri dimineaţă, din nou, zona comercială de tot ce au găsit fără acte de provenienţă şi era oferit la vânzare în condiţii discutabile. Rezultatele, conform aşteptărilor. Şi alimente, şi băuturi, despre care basarabenii veniţi la noi cu permise de mic trafic, declară la vamă că le aduc pentru consum propriu, au fost confiscate pentru că nu puteau fi comercializate conform normelor noastre.

"Cu ocazia controlului au fost constatate nereguli atât în ceea ce priveşte provenienţa mărfurilor comercializate, cât şi a condiţiilor sanitar-veterinare în care acestea erau depozitate şi expuse spre vânzare. Au fost ridicate, în vederea confiscării, 67 kilograme de produse lactate, 23 kilograme de peşte, 19 kilograme de carne, 32 kilograme de conserve, precum şi 36 litri de băuturi alcoolice", a precizat comisar şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Poliţiştii le-au dat 20 de amenzi basarabenilor depistaţi, dar au sancţionat şi Administraţia Pieţelor Agroalimentare cu 12.000 de lei, pentru că a permis funcţionarea pieţei respective fără a avea aprobare sanitar-veterinară.

Reprezentaţii instituţiei amendate s-au abţinut să comenteze oficial măsura, rezumându-se să se afirme că situaţia este în analiză şi că vor reveni cu un punct de vedere în zilele următoare, în funcţie de concluziile stabilite.

Citit 8659 ori Ultima modificare Duminică, 05 August 2018 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.