Navele militare au deschis balul de ”Ziua Marinei”, la Galați
Foto: Primăria Galaţi

Navele militare au deschis balul de ”Ziua Marinei”, la Galați
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Cu trei zile înainte de 15 august, când vom sărbători "Ziua Marinei", gălăţenii au fost invitaţi să păşească pragul virtual al porţilor deschise de flotila fluvială. Trei nave militare, aparţinând Flotilei "Mihail Kogălniceanu" de la Brăila, au poposit pentru câteva ore pe malul gălăţean al fluviului, ca punct de atracţie pentru cei mari şi cei mici.

Zona parcului de joacă pentru copii de pe faleza inferioară a fost, duminică, 12 august, punctul "zero" al iubitorilor de marinărie militară. Gălăţeni mari şi mici au venit să vadă ceea ce la ei acasă au de prea puţine ori prilejul să o facă. Trei nave venite de la Flotila "Mihail Kogălbiceanu", de la Brăila, au fost punctul de atracţie pentru cei dornici să inspecteze tehnica militară, dotările vaselor şi să afle chestiuni inedite de la membrii echipajelor. După ce au participat la ceremonialul ridicării pavilionului şi a geacului, vizitatorii au putut, timp de trei ore, să facă turul monitorului 46 "Ion C. Brătianu", vedetei blindate 178 "Smârdan" şi vedetei fluviale 159, andocate în dreptul Palatului Fluvial, unde au putut vizita şi primi explicaţii din partea echipajelor. Deloc mai puţin interesante au fost, cel puţin pentru cei mici, expoziţia de tehnică militară şi armament, întâlnirea cu zeul Neptun şi piraţii, expoziţia de obiecte marinăreşti, iar pentru cei mai măricei, care se pot gândi deja la o carieră, prezentarea ofertelor de învăţământ de la forţele navale.

Cele trei nave prezente ieri la Galaţi se numără printre cele cu care flotila fluvială organizează, de Ziua Marinei, defilarea pe Dunăre la Galaţi şi Brăila. Ele au putut fi admirate pe îndelete de toţi gălăţenii ieşiţi la plimbare pe faleză şi, la finalul evenimentului, în timpul retragerii spre Brăila.

Citit 5268 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2018 02:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.