Suporterii Oţelului au fost gazaţi la Sarichioi

Suporterii Oţelului au fost gazaţi la Sarichioi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Mai mulţi gălăţeni care i-au susţinut pe fotbaliştii de la Oţelul la meciul din deplasare cu Pescăruşul Sarichioi (judeţul Tulcea), din "Cupa României", au avut nevoie de îngrijiri medicale la ambulanţa de la teren, iar doi dintre ei au ajuns la spital.

Deşi a câştigat cu 6-0, SC Oţelul n-a avut parte de un meci fără probleme, suporterii săi având parte de necazuri cu unul dintre agenţii de pază contractați de echipa gazdă pentru a asigura securitatea. Agentul respectiv a insistat autoritar ca fanii gălăţeni să nu atingă gardul ce-i separa de teren, iar în momentul în care unul dintre suporteri s-a legitimat şi i-a cerut să facă acelaşi lucru, să nu-şi mai ţină ecusonul expus invers, cu partea netipărită la vedere, a scos spray-ul de gaze lacrimogene şi l-a pulverizat asupra grupului din Galaţi, conform spuselor mai multor suporteri ai Oțelului implicați în incident. Efectul gazelor a fost amplificat şi de căldura intensă, iar patru suporteri gălăţeni au avut nevoie să urce în ambulanţa de la teren şi să primească îngrijiri medicale. Pentru doi dintre aceştia, problemele generate de gaz au fost atât de mari încât s-au dus la Urgenţe, la spital, cu arsuri pe faţă şi pe căile respiratorii.

După ce a comis respectivul abuz, agentul de pază a dispărut din zona grupului gălăţean.

Reprezentanţi ai suporterilor ne-au precizat că acel agent a reprezentat singura problemă şi că jandarmii, de data aceasta, s-au comportat foarte bine faţă de ei.

SC Oţelul a condamnat excesul de zel al firmei de pază ce ar fi trebuit să asigure securitatea acestei partide, prin intermdiul unui comunicat: "Considerăm că fotbalul trebuie să reprezinte un spectacol atât pe teren, dar și în tribună, însă fără să se depășească limitele fair-play-ului, al respectului și al civilizației, motiv pentru care tragem un semnal de alarmă privind modul în care agenții firmei de pază au reacționat asupra fanilor noștri, acționând în mod abuziv cu spray-urile din dotare. Clubul nostru consideră că asemenea acțiuni nu sunt acceptabile, iar aceste decizii de a rezolva în mod disproporționat o situație ce avut la bază un incident minor nu sunt justificate. Suntem alături de suporterii noștri, care au demonstrat în atâtea rânduri că își susțin echipa în mod pașnic, civilizat și necondiționat".

"L-am rugat politicos să-şi întoarcă ecusonul, iar agentul a întors sprayul spre noi" - Suporter Oţelul

Citit 4639 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2018 00:41

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.