Procuroarea Paula Tănase, primul candidat la şefia DNA

Procuroarea Paula Tănase, primul candidat la şefia DNA
Evaluaţi acest articol
(24 voturi)

Deşi mai sunt doar trei zile, un singur candidat şi-a depus dosarul pentru postul de conducere de la Direcţia Naţională Anticorupţie. Cea care a făcut acest pas este Paula Nicoleta Tănase, procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi. Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a fost cel care a precizat că Paula Tănase şi-a depus candidatura pentru şefia DNA.

Magistratul Paula Tănase a terminat Facultatea de Drept din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza” din Iaşi, al cărei resctor este actualul ministru al Justiţiei, în anul 1996. Imediat după absolvire a susţinut şi promovat, prima, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi, examenul de admitere în Ministerul Public, pe regiunea Moldova. Din 1998, după doi ani de stagiatură şi susţinerea examenul de definitivat, Paula Tănase a activat ca procuror de urmărire penală şi criminalistică la Parchetul de pe lângă Judecătorie. Din 2002, magistratul s-a ocupat, până în 2005, de anchetarea accidentelor mortale de muncă produse pe raza judeţului Galaţi şi de efectuarea activităţii de urmărire penală la parchet. Pentru activitatea şi rezultatele sale, Paula Tănase a fost răsplătită, în 2004, cu Meritul judiciar. În 2006, în urma unui examen, a promovat la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, unde, din 2009, a început să se ocupe de dosarele de corupţie. În anul 2014, Paula Tănase a promovat la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, unde activează şi în prezent.

Procuroarea Paula Tănase a mai candidat, în 2012, pentru această funcţie, dar nu a fost numită de Ministrul Justiţiei de atunci, Mona Pivniceru.

Potrivit calendarului anunţat de ministerul Justiţiei, procurorii interesaţi se por înscrie până pe 24 august, urmând ca lista candidaţilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la selecţie şi programarea interviurilor să fie afişate la sediul ministerului şi pe pagina Internet a acestuia pe 29 august 2018. Apoi, procurorii selectaţi vor susţine, în perioada 3 - 5 septembrie 2018, un interviu cu Tudorel Toader, iar pe 6 septembrie vor fi anunţate rezultatele.

Citit 7393 ori Ultima modificare Marți, 28 August 2018 00:20

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.