Restructurarea personalului provoacă tensiuni la TRANSURB
Foto: Iulia Kelt

Restructurarea personalului provoacă tensiuni la TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Restructurarea personalului societăţii şi acordarea unei corecţii salariale, care, conform contractului colectiv de muncă, trebuia plătită la 1 septembrie 2018, au generat tensiuni la compania publică de transport public local, Transurb SA. Situaţia s-a mai calmat ieri, în urma unei întâlniri la care au participat directorul general al SC Transurb, Mihai Cadinoiu, liderul de sindicat, George Preda, şi primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Directorul Transurb, Mihai Cadinoiu, ne-a declarat că restructurarea de personal a fost ultima componentă pe care a vrut să o atingă, dar, inevitabil, s-a ajuns şi aici, în încercarea de rentabilizare a societăţii. Compania se confruntă cu o situaţie paradoxală: pe de o parte, există departamente cu excedent de personal, iar pe de altă parte, sunt zone cu deficit de oameni, dovadă faptul că personalul navigant (şoferii) e nevoit să facă ore suplimentare pentru a putea acoperi traseele.

"În speţă, sunt între 50 şi 70 de posturi de care ne-am putea lipsi, pentru a ne încadra într-o organigramă mai suplă, care să preia mai uşor efortul financiar în urma corecţiilor salariale. Nu vorbim de oameni, vorbim de posturi!", ne-a declarat managerul Transurb.

Pe lângă lista cu posturile care ar urma să fie desfiinţate, ceea ce a generat tensiuni la Transurb este acordarea unei corecţii financiare prevăzute în contractul colectiv de muncă în vigoare. "Este vorba despre o sumă 126.000 de lei, care trebuia dată salariaţilor sub formă de corecţie salarială, de la 1 septembrie. Am acceptat o lună de întârziere, până la 1 octombrie. În medie, la 820 de salariaţi ar însemna aproximativ 150 de lei de persoană, dar nu vor primi toţi aceeaşi sumă. Avem o problemă uriaşă: la momentul actual, la 370 de şoferi, avem 29-30 de niveluri salariale. Sunt şoferi cu 2.100 şi şoferi cu 2.500 de lei pe acelaşi autobuz, pe acelaşi traseu! O diferenţă salarială de 400 de lei este prea mare. Nu este vina noastră că s-a ajuns aici, dar încercăm să rezolvăm. Şi prin bănuţii aceştia am găsit formula mulţumitoare pentru toţi salariaţii", ne-a declarat liderul sindicatului Transurb, George Preda.

Dacă aplicarea corecţiei salariale a fost amânată pentru 1 octombrie, stabilirea listei de posturi care ar urma să fie desfiinţate, iar ocupanţii acestora să părăsească societatea, a rămas în discuţie. Oricum, modificarea organigramei nu se poate face decât prin hotărârea Consiliului Local.

Citit 10558 ori Ultima modificare Marți, 25 Septembrie 2018 12:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.