Protest cu cheia în contact. Greva transportatorilor - a fost sau n-a fost?

Protest cu cheia în contact. Greva transportatorilor - a fost sau n-a fost?
Teodora Miron
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Greva anunţată pentru ieri, 11 octombrie, de către membrii Federaţiei Operatorilor Români de Transport (FORT), nu s-a văzut cine ştie ce la Galaţi, în cele două ore cât, teoretic, a durat.

"Scoatem cheile din contact la ora 12,00", anunţaseră anterior transportatorii, în semn de protest faţă de ordinul ministrului Transporturilor, Lucian Şova, prin care se liberalizează transportul interjudeţean de persoane, numai că au băgat cheile la loc în contact două ore mai târziu, hotărând să înceteze protestul, după ce au fost anunţaţi că situaţia generată de ministrul Şova va fi discutată marţi, 16 octombrie, în cadrul Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor.

"Considerăm că ministrul Şova ne-a trădat şi că, prin acest ordin, vrea să vândă şi ultima brumă de capital românesc ce ne-a mai rămas. Pentru că, se ştie, majoritatea investitorilor în transportul inter şi intrajudeţean de persoane sunt români. Or, ministrul Şova încearcă să bage o măsură care nu se e posibilă nicăieri în Uniunea Europeană", ne-a spus Sorin Amarinei, vicepreşedinte FORT.

Dacă refuzul transportatorilor de a ieşi pe trasee a avut, iată, efect la Bucureşti şi în alte oraşe mari din ţară, la Galaţi nu sunt prea multe de spus. Niciun afiş sau vreun anunţ cât de mic nu anunţa, nicăieri, protestul. Din autogara Metropoli, cea de lângă Gara CFR, microbuzele cu pasageri au plecat spre destinaţiile lor aproape ca într-o zi normală, cu doar două-trei excepţii în cursul dimineţii (cele spre Bucureşti, Constanţa, Iaşi). La cealaltă autogară, de la ieşirea spre Tecuci, câţiva şoferi stăteau la cafea în benzinăria din apropiere, dar nu au vrut să vorbească. Nici acolo nu era vreun afiş care să anunţe greva.

O altă organizaţie patronală importantă - Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) - a anunţat că a anulat protestul programat joi dimineaţa în toată ţara şi aşteaptă rezultatul discuţiilor cu premierul Viorica Dăncilă, căreia i-a solicitat o întrevedere în care să îi prezinte situaţia.

Citit 3103 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Octombrie 2018 00:32

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.