Parcul de la Elice va fi adoptat de SN Damen Galaţi
Foto: Iulia Kelt

Parcul de la Elice va fi adoptat de SN Damen Galaţi
Evaluaţi acest articol
(31 voturi)
Parcul de la „Elice” va fi „adoptat” de Şantierul Naval Damen Galaţi în baza unui parteneriat mai amplu încheiat cu Primăria Galaţi în vederea realizării unor proiecte ce vizează „investiţiile în comunitate”. Procesul de „adopţie” vizează costurile de întreţinere ale parcului, iar de anul viitor se are în vedere ca, împreună cu municipalitatea, să fie gândit şi un nou design de amenajare, care să facă zona de la „Elice” şi mai atractivă pentru gălăţeni.

„Împreună cu Primăria ne-am uitat pe planuri şi am avut sentimentul, încă dinainte de a ajunge la această iniţiativă, că părculeţul de la Elice este ceva ce ţine, până la urmă, de spiritul navaliştilor”, a explicat managerul general al SN Damen Galaţi, Rino Brugge. „De asemenea, este un parc important pentru Galaţi, e în zona centrală, foarte multă lumea care merge pe Faleză trece prin acest parc. E un punct important al oraşului şi ne dorim, cumva, să facem şi noi parte din asta”, a precizat managerul Damen.

La rândul său, primarul Ionuţ Pucheanu, a declarat: „Cei de la Damen vor reprezenta prima societate care adoptă un spaţiu public, pe partea de întreţinere” „Am convingerea – din păcate, spun am convingerea - că vor reuşi să o facă mai bine decât a reuşit până acum Gospodărie Urbană, fără a arăta musai cu degetul spre cineva, dar cred că e o realitate…”, a mai punctat, mai în glumă, mai în serios, Ionuţ Pucheanu.

Colaborarea între SN Damen Galaţi şi municipalitate se va concretiza şi prin reamenajarea a două locuri de joacă – unul în cartierul Mazepa şi unul în Micro 19 – proiecte estimate la 600.000 lei, un protocol în acest sens fiind semnat luni, 22 octombrie, de primarul Ionuţ Pucheanu şi managerul general al SN Damen Galaţi, Rino Brugge, în cadrul unei conferinţe publice pe tema responsabilităţii sociale, desfăşurată la Universitatea „Dunărea de Jos”.

SN Damen Galaţi este una dintre societăţile cele mai active în sprijinirea proiectelor derulate de ONG-uri în beneficiul comunităţii locale. În primele trei trimestre ale acestui an, Damen a contribuit cu 1,5 milioane de lei la proiecte axate pe educaţie, sănătate şi protecţie socială. În cursul anului 2019, bugetul ce vizează proiectele ce vor fi incluse în strategia de responsabilitate socială a societăţii va fi de aproximativ 400.000 euro, organizaţiile neguvernamentale fiind invitate încă de pe acum să prezinte proiecte în vederea selectării celor mai reuşite idei în beneficiul comunităţii locale.

Citit 9232 ori Ultima modificare Miercuri, 24 Octombrie 2018 10:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.