Evaluaţi acest articol
(17 voturi)
4 comentarii

Doi plasticieni gălăţeni, Liliana Tofan şi Ştefan Axente, au fost selectaţi în lista celor 298 artişti din întreaga ţară care au onoarea de a expune pe simeze, în Capitală, la Salonul Naţional de Artă Contemporană – Centenar 2018”.
Acesta este deschis între noiembrie 2018 şi ianuarie 2019 în spaţiul expoziţional al Muzeului Naţional de Artă al României, care găzduieşte expoziţia principală, precum şi în galeriile Uniunii Artiştilor Plastici din România (UAPR) . „Centenarul Marii Uniri reprezintă un moment important în istoria şi cultura naţională care trebuie marcat într-o viziune artistică şi curatorială originală, prin colaborarea Uniunii Artiştilor Plastici din România cu Ministerul Culturii pentru realizarea unui Salon Naţional de Artă Contemporană Românească – Centenar. Conceptul de Salon onorează o tradiţie istorică a Saloanelor Oficiale, organizate sub Înaltul Patronaj al Ministerului Culturii. Dorim să marcăm aniversarea României Mari printr-o expoziţie de arte vizuale de mare amploare, care să ofere publicului iubitor de artă un segment important din lucrările şi opera celor mai însemnaţi artişti români contemporani care fac parte din patrimoniul spiritual al României”, anunţă UAPR pe pagina sa de web oficială.
Astfel, Liliana Tofan expune lucrarea cu titlul „Rugăciune”: lucrare realizată în tehnică mixtă (linogravură, desen în grafit, acrilic), figurativă, reprezentând mâini muncite, puternice, de bărbat. „Munca este o formă de rugăciune”, spune artista.
Lucrarea lui Ştefan Axente se numeşte „Cristalizări”. „A fost pictată iniţial pe o altă pânză şi tăiată în 704 pătrăţele de 3x3 cm, lipite astfel încât să redea imaginea cristalizării unor forme muzicale.

Citit 1415 ori Ultima modificare Vineri, 02 Noiembrie 2018 11:45

4 comentarii

 • postat de Monica TURCU Duminică, 04 Noiembrie 2018 11:07 78.96.81.*** Link la comentariu
  3
  8

  Apel la unitate! Mesajul meu a fost un semnal de alarma, ca reactie a unui sentiment de tristete, de dezamagire! Arta inseamna frumos, iar frumosul din arta este creat de oameni frumosi. Ca artisti, trebuie sa fim uniti, nu dezbinati, ne aflam de aceeasi baricada, nu suntem impartiti in tabere. Mi-am felicitat sincer cei doi colegi, ii apreciez si ma bucur pentru reusita fiecaruia! Imi voi sustine intotdeauna colegii artisti, indiferent din ce zona a artei sunt, indiferent de filiala, de locul din care provin, traiesc sau activeaza! Sunt un om pozitiv, voi sustine intotdeauna si voi milita pentru arta!

  Raportează
 • postat de Dumnezeu Vineri, 02 Noiembrie 2018 20:17 5.13.165.*** Link la comentariu
  0
  5

  Iubiti artistii, ca artistii nu fac rau nimanui!

  Raportează
 • postat de Tofan Liliana Vineri, 02 Noiembrie 2018 13:39 84.117.45.*** Link la comentariu
  14
  5

  Doamna Monica Turcu, eu Liliana Tofan am "furnizat informatiile" si cred ca nu trebuie sa vorbim despre profesionalismul lui Victor Cilinca. Din informatiile mele, dumneavoastra si mai sus numita doamna nu figurati pe filiala Galati. Daca ma insel, va rog sa ma luminati. Sunt artisti galateni in toate colturile lumii. Sunt convinsa ca filiala de care apartineti nu va intarzia sa va sustina asa cum va doriti. Daca tot va bucurati pentru colegii dumneavoastra, cred ca aceste comentarii gratuite nu va fac cinste.

  Raportează
 • postat de Monica Turcu Vineri, 02 Noiembrie 2018 09:34 78.96.81.*** Link la comentariu
  4
  7

  Mulțumim, Viata libera pentru ca ați verificat informațiile, mulțumim celor care le-au furnizat! Eu, Monica Turcu și Rodica Gherghinoiu, ARTIȘTI GĂLĂȚENI, probabil ca trebuie sa ne și mutam din Galați! Mulțumim filialei UAP care ne susține ca artiști! Felicitări dragilor noștri colegi, Ștefan Axente și Liliana Tofan!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.