Puncte de colectare a fierului vechi, închise de poliţiştii locali

Puncte de colectare a fierului vechi, închise de poliţiştii locali
Evaluaţi acest articol
(19 voturi)

Poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului au efectuat mai multe verificări la operatorii economici care au drept obiect de activitate colectarea deşeurilor feroase/neferoase. În cadrul acestei acţiuni au fost verificaţi 168 de operatori economici.

În urma verificărilor, poliţiştii locali au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 100.000 lei. Toţi cei 15 agenţi economici amendaţi s-au ales şi cu activitatea până la intrarea în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de mediu.

Trebuie precizat că în conformitate cu prevederile autorizaţiei de mediu, se interzice achiziţionarea de la persoane fizice/juridice, de elemente/piese/componente metalice/nemetalice (capace de canalizare, indicatoare rutiere, parazăpezi, balustrade, etc), pentru care nu se poate face dovada provenienţei acestora. Totodată agenţii economici nu trebuie să pună în pericol resursele de apă, aer, sol, floră şi faună; să nu polueze fonic şi să nu deranjeze prin mirosuri; să nu modifice/strice peisajul sau mediul în care se află; să deţină autorizaţie de mediu; să nu amestece deşeurile, efectuând colectarea separată (hârtie, metal, plastic, sticlă); să evite formarea de stocuri de deşeuri care ar putea genera fenomene de poluare.

În cadrul acţiunilor de control, poliţiştii locali aplică prevederile următoarelor acte normative: OUG 195/2005, privind protecţia mediului, cu modificările şi completările ulterioare, HCL 260/2018, pentru aprobarea Regulamentului privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galaţi, HCL 124/2016, privind aprobarea „Regulamentului de organizare şi funcţionare a serviciului de salubrizare a Municipiului Galaţi” şi Legea 211/2011, privind regimul deşeurilor.

De asemenea, timp de o lună de zile, poliţiştii locali din cadrul Serviciul de Protecţie a Mediului au verificat peste 100 de operatori economici, în cadrul Planului de măsuri privind modul de gestionare a deşeurilor generate de către societăţile comerciale, care au ca obiect de activitate „alimentaţia publică”.

În cadrul acestor acţiuni de control, pentru neîncheierea contractelor privind ridicarea deşeurilor municipale şi celor reciclabile (hârtie şi carton, plastic şi metal) cu un operator economic autorizat, în conformitate cu prevederile HCL 124/2016 art. 119 lit. i, au fost aplicate un număr de cinci sancţiuni contravenţionale, în sumă totală de 3.000 de lei.

Citit 3894 ori Ultima modificare Vineri, 09 Noiembrie 2018 00:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.