Evaluaţi acest articol
(7 voturi)
2 comentarii

Blocului B8 de pe strada Melodiei nr. 8, grav afectat de tasări, tocmai a fost încadrat în clasa de risc seismic I – risc de prăbușire la cutremur, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria municipiului Galaţi după ce a intrat în posesia raportului final al expertizei privind structura de rezistență. Potrivit experților, la momentul actual, în regim static, structura de rezistență a blocului B8 (scara 1 și 2), nu prezintă risc iminent de cedare. Cu toate acestea, dacă tasările diferențiate existente nu se opresc (dacă nu se intervine în primă fază prin consolidarea terenului de fundare) este posibil ca structura de rezistență să cedeze și fără producerea unui seism. Mai grav, fenomenele de tasare care au afectat terenul de fundare al blocului (scările 1 și 2) se transmit și perimetral, tocmai de aceea sunt propuse măsuri de expertizare/consolidare și pentru blocurile învecinate. Specialiştii recomandă luarea în calcul a realizării unui imobil nou, pe o structură recomandată pentru un sol care prezintă atributele celui pe care se află blocul B8, urmând normele actuale în vigoare.
Reamintim că, pentru a identifica gradul de afectare a structurii de rezistenţă a imobilului şi starea terenului de fundare Primăria Galaţi a plătit 92.820 de lei cu TVA firmei Proconrim din Iaşi, şi de asemenea, a fost contractat, pentru 77.350 de lei cu TVA, un studiu geotehnic, realizat de Proexrom SRL din Iaşi.
Vom reveni cu amănunte .

Citit 3666 ori Ultima modificare Sâmbătă, 10 Noiembrie 2018 00:15

2 comentarii

 • postat de Silla Vineri, 09 Noiembrie 2018 20:47 100.98.12.*** Link la comentariu
  2
  9

  Nu scapi de prostii de administratori de blocuri, pentru ca legea e si mai proasta decat ei. Niciodata intr-o sedinta de bloc nu vor veni majoritatea locatarilor din lipsa de timp dar si mai rau, din cauza faptului ca nu te poti intelege cu acei administratori pensionari, multi sclerozati, care o tin pe-a lor fara sa vina cu argumente. Tu, ca si proprietar, apari la sedinta cu legislatia, cu informatii si argumente, iar presedintele sau administratorul, urla ca nebunul, si asta doar din nestiinta, pentru ca nu se informeaza dar se enerveaza cand cineva, un proprietar, ia atitudine. De ce nu se poate schimba legislatia? Primaria, daca faci o sesizare, se ocupa numai de verificat partea financiara.

  Raportează
 • postat de Tirpitz Vineri, 09 Noiembrie 2018 20:39 100.98.12.*** Link la comentariu
  2
  10

  O mare parte din vina a au administratorul, presedintele, comitetul executiv din Asoc. de proprietari. Toti astia, care se cred a fi dumnezeii blocurilor, sunt incompetenti. Habar nu au care este responsabilitatea lor, nu-s in stare sa faca un Statut, nu sunt capabili sa verifice starea blocurilor cu ajutorul unor firme competente, habar nu au de legislatie, nu se informeaza. Sunt niste pensionari incapatanati de care nu poti scapa in vecii vecilor. Legislatia trebuie schimbata in acest sens, sa fie firme care se angajeaza in administrarea unui bloc. Mai sunt blocuri cu patru scari si patru asociatii. Daca au atestat de la primarie, dupa ce fac niste cursuri invechite, te trezesti ca ai sef de bloc, un habarnist pe care, pe banii tai, il doare in cot. In afara faptului ca toti administratorii si presedintii de bloc isi trag un salarii imense pentru lipsa totala de competenta, nu mai scapi de ei.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.