Maratonul Unirii, de la Galați la Alba Iulia (FOTO)

Maratonul Unirii, de la Galați la Alba Iulia (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Sub privirile admirative ale familiilor, prietenilor dar și ale colegilor de arme, gălățenii Cristi Onofrei (Jandarmerie) și fostul portar de la Oțelul, Alexandru ”Kahn” Vlasie (Batalionul 300 infanterie mecanizată Sf. Andrei) au pornit sâmbătă dimineață în cursa vieții lor - Maratonul Unirii. Cei doi vor parcurge 550 de km, de la Galați până la Alba Iulia, în încercarea de a reface traseul Regimentului 11 Dorobanți ”Siret” Galați, din campania anului 1916, trecând prin garnizoanele militare de la Focșani, Rm. Sărat, Buzău, Brașov, Sibiu, Sebeș și Alba Iulia.

”Este o cursă pe care am așteptat-o cu nerăbdare. Este o mare realizare a noastră pe plan sportiv, dar dincolo de toate astea ne bucurăm că putem și suntem onorați de faptul că avem posibilitatea să reprezentăm instituțiile din care facem parte și să aducem un omagiu ostașilor din Regiment 11 Siret.  Pentru mine este cea mai lungă cursă, după cea spre București (n.r. - în 2016 a alergat până la București pentru a-și ridica titlul de Jandarmul Anului), dar acum este și mai grea, atât din punct de vedere al condițiilor meteorologice, cât și pentru că vom trece munții. Vrem să ducem la bun sfârșit această cursă”, a declarat Onofrei.

”Este o provocare, o facem pentru a aduce un omagiu celor de la Regiment 11 Siret, este un moment foarte important pentru România și pentru poporul român. Ne dorim să ajungem cu bine la Alba Iulia. Suntem pregătiți și fizic și psihic pentru aeastă provocare”, a completat Kahn de Galați.

Cei doi gălățeni vor duce la Alba Iulia câte o plachetă, pe care o vor preda omologilor lor de la Jandarmerie, respectiv Armata Română. 

Onofrei și Vlasie au alergat până la ieșirea din Galați alături de un grup de prieteni, într-ale alergării, dar și de câțiva sportivi de la Invinctus, unul dintre ei, venind tocmai din Australia, unde a participat la Jocurile Invinctus de la Sydney.

Pentru prima zi, gălățenii și-au propus să alerge până la Hanu Conachi, aproximativ 50 km. De apreciat a fost faptul că pe parcurs, aceștia au fost aplaudați de jucătorii de la SC Oțelul, care se aflau în deplasarea spre Liești, unde vor susține astăzi, de la ora 14.00, derbiul gălățean cu formația Sporting Liești, din cadrul etapei a 13-a din Liga 3 de fotbal. 

Citit 9557 ori Ultima modificare Luni, 19 Noiembrie 2018 12:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.