Tancrad şi Vega se bat cu italienii, austriecii şi bulgarii pe contract. Patru oferte pentru Centura de 25,5 milioane de euro

Tancrad şi Vega se bat cu italienii, austriecii şi bulgarii pe contract. Patru oferte pentru Centura de 25,5 milioane de euro
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Trei consorţii şi un ofertant unic se bat pentru contractul de peste 25,5 milioane de euro, scos la licitaţie de Consiliul Judeţean, pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor de extindere şi modernizare a variantei ocolitoare a municipiului Galaţi. Acesta ar putea fi cel mai important proiect de infrastructură al Galaţiului din ultimele trei decenii.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), patru oferte s-au depus pentru contractul a cărui valoare totală estimată depăşeşte 117,7 milioane de lei cu TVA, adică peste 25,5 milioane de euro, criteriul de atribuire fiind "cel mai bun raport calitate - preţ". Iniţial, termenul de depunere a ofertelor era 31 octombrie, dar, printr-o erată, a fost modificat în 14 noiembrie 2018.

Cine sunt ofertanţii

Primul înscris este ofertantul unic Implenia Baugesellschaft m.b.H. care are ca subcontractori: Freyrom, Integrated Road Solutions SRL, TIAB SA şi Metabet CF S.A. Implenia Baugesellschaft m.b.H are o sucursală la Voluntari, sediul mamă al firmei fiind la Viena, în Austria.

Cel de-al doilea ofertant este Asocierea SC Aqua Parc SRL (Roznov, judeţul Neamţ) & SC Mavgo Holding SRL (comuna Talca, judeţul Neamţ) & Hydrostroy AD Sofia, Bulgaria & SC Ideal Windows SRL (sat Costi, comuna Vânători, judeţul Galaţi) & SC SPC Elite Consulting SRL Iaşi. Asocierea îi are ca subcontracori pe: Electrofor, Marsano SRL, Danias SRL, Adonica Consulting SRL, Cipsor Construct SRL şi Loial Impex.

Oferta cu numărul trei a venit din partea unui consorţiu binecunoscut gălăţenilor: Asocierea SC Tancrad SRL Galaţi (Lider) & SC Vega’ 93 SRL, având ca subcontractor Consitrans SRL. Tancrad, în tandem cu Vega ’93, a câştigat majoritatea lucrărilor importante de modernizare din Galaţi.

Iar cel de-al patrulea ofertant este Asocierea Operes Italia & Cosedil SPA Italia & SC Eurocogen Filiala Aninoasa SRL (judeţul Dâmboviţa). Consorţiul are ca terţ pe Franco Giuseppe SRL, iar subcontractori sunt Consitrans SRL, Verta Tel SRL şi Terratest Geotehnic SA. Ar mai trebui spus că Eurocogen Filiala Aninoasa este compania implicată în realizarea lucrărilor la varianta ocolitoare a municipiului Tecuci.

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, data limită de evaluare tehnică şi financiară a ofertelor este 14 martie 2019.

Când ar putea începe construcţia

"Durata prestării serviciilor de proiectare este de 150 de zile calendaristice (grafic februarie 2019 - iunie 2019) de la predarea amplasamentului, iar pentru execuţia lucrărilor nu se va depăşi termenul de 30 iunie 2021 (grafic iunie 2019 - iunie 2021)", cel puţin aşa scrie, negru pe alb, în documentaţia licitaţie. Conform caietului de sarcini, documentele tehnice vor fi întocmite în vederea realizării lucrărilor cu fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În ceea ce priveşte execuţia lucrărilor, se doreşte extinderea şi modernizarea părţii carosabile la patru benzi de circulaţie, pentru a asigura creşterea vitezei de circulaţie, a siguranţei în trafic, reducerea noxelor şi a timpului de tranzit al oraşului. De asemenea, se are în vedere creşterea portanţei drumului de la trafic greu la trafic foarte greu, prin adoptarea unei structuri rutiere specifice. Cea mai importantă componentă a investiţiei vizează realizarea unui viaduct (pod hobanat) care va asigura varianta ocolitoare a zonelor populate şi a zonei comerciale din cartierele Micro 38.

Conform caietului de sarcini, vor fi amenajate sensuri giratorii acolo unde se impun, va fi refăcută semnalizarea prin marcaje şi indicatoare rutiere, vor fi reabilitate trotuarele existente şi create facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi, se va realiza o pistă pentru biciclişti şi canalizaţii noi pentru preluarea apei pluviale din platforma drumului. Durata contractului ar urma să fie de 29 de luni.

Citit 11239 ori Ultima modificare Joi, 22 Noiembrie 2018 16:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.