Primul bloc din Galați încălzit de o microcentrală de cartier

Primul bloc din Galați încălzit de o microcentrală de cartier
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Primul punct termic transformat în microcentrală de cartier a fost pus în funcţiune ieri, potrivit Primăriei municipiului Galaţi. Este vorba despre PT ”Liceul Metalurgic” care furnizează căldură locatarilor din blocul C situat pe bulevardul Milcov nr. 25, cartier Aurel Vlaicu. Imobilul, proprietatea Primăriei Galaţi, este o construcţie P+3, care cuprinde 40 de apartamente, din care 32 sunt racordate la sistemul centralizat, iar opt sunt debranşate în perioada 2017-2018.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, afirmă că lucrările de transformare a altor zece puncte termice în microcentrale de cartier sunt aproape finalizate, se lucrează la încă 11, iar de săptămâna viitoare ar urma să înceapă operaţiunile la ultimele două. „Menţinem acelaşi termen pe care l-am înaintat la începutul acestui proiect: că toate punctele termice vor porni în perioada 1-6 decembrie. E nevoie de o perioadă de probă pentru a repara eventuale deficienţe de execuţie”, a punctat edilul.

Potrivit acestuia, preţul pe care îl vor plăti gălăţenii care vor primi căldură – nu şi apă caldă – de la microcentralele de cartier ar urma să fie stabilit în şedinţa Consiliului Local din luna decembrie. „Nu cred că va fi cu mult mai mare faţă de preţul pe care erau obişnuiţi să îl suporte în relaţia veche cu Calorgal”, a estimat primarul.

Citit 14305 ori Ultima modificare Luni, 26 Noiembrie 2018 00:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.