Trimis în judecată pentru că a ucis un câine

Trimis în judecată pentru că a ucis un câine
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Un gălăţean acuzat de uciderea cu intenţie a unui căţel a ajuns în instanţă. Incidentul a avut loc la jumătatea lunii aprilie, iar bărbatul şi-a justificat actul de cruzime prin faptul că animăluţul, un câine din rasa Teckel, intra frecvent pe spaţiul verde pe care îl îngrădise la parterul blocului.

Aproape opt luni au trecut de la incidentul care i-a şocat nu doar pe gălăţenii care locuiesc într-un bloc din Micro 39, dar şi opinia publică. Pe 14 aprilie, Pic, un căţel din rasa Teckel, sfârşea în chinuri, după ce proprietarul unui apartament de la parterul blocului l-a lovit cu o bâtă în cap, pe motiv că animăluţul, bătrân de 15 ani, care-i aparţinea unei vecine, intra pe spaţiul verde, trecând de gardul pe care el îl făcuse în preajma blocului. Gestul de cruzime, comis la capătul unui şir lung de scandaluri şi ameninţări cu proprietara câinelui, Gabriela Chiper, a fost recunoscut şi deloc regretat de Aristotel Pintilie, bărbatul care avea să ajungă în atenţia autorităţilor ca suspect într-un dosar penal.

"A intrat aici peste flori şi l-am omorât. I-am dat cu parul. Am dat declaraţie la poliţie. Am discutat cu vecina de ani de zile, i-am zis să aibă grijă de câine. Era să îi dau şi una în cap, mai intram şi în puşcărie pentru ea. Mi-am făcut o problemă, dar măcar s-a rezolvat o alta!", ne-a argumentat Aristotel Pintilie, la câteva zile după incident.

Opt luni de anchetă

Dosarul de ucidere cu intenţie şi fără drept a unui animal a fost deschis la Secţia 4, ca urmare a sesizării poliţiei de către proprietara câinelui ucis, anchetatorilor trebuindu-le aproape opt luni să pună cap la cap probele în baza cărora să decidă trimiterea în judecată a lui Aristotel Pintilie. Acest lucru s-a întâmplat în urmă cu câteva zile, dosarul fiind înregistrat pe rolul Judecătoriei Galaţi, unde urmează să primească termen.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru această faptă este închisoarea cuprinsă între 1 şi 3 ani. În practica judiciară există un precedent relativ recent privind o condamnare pentru o astfel de faptă, pronunţată de Judecătoria Tulcea, împotriva unui bărbat care a primit şase luni de închisoare cu executare pentru uciderea unui câine.

Citit 13360 ori Ultima modificare Vineri, 07 Decembrie 2018 00:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.