Un salvator are nevoie de ajutorul nostru. Militarii gălăţeni aleargă pentru un coleg grav bolnav

Un salvator are nevoie de ajutorul nostru. Militarii gălăţeni aleargă pentru un coleg grav bolnav
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Un pompier în vârstă de 43 de ani, tatăl unei fetiţe, se luptă cu o boală extrem de gravă, cu care a fost diagnosticat în urmă cu câteva luni. Bărbatul are o şansă reală de a contracacara efectele devastatoare ale cancerului într-o clinică din Viena, costurile tratamentului, de 50.000 de euro, fiind însă peste puterile sale. Militarii gălăţeni şi brăileni fac front comun şi vineri vor alerga pentru a spori strângerea de fonduri necesară salvării vieţii colegului lor.

De două luni, viaţa plutonierului adjutant Viorel Dima, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila, s-a schimbat drastic, în momentul în care a aflat că suferă de cancer esofagian cu multiple metastaze la ficat. Viaţa militarului care a salvat sute de vieţi depinde acum de tratamente sofisticate, accesibile în străinătate, dar şi de banii necesari terapiilor, pe care nu îi are şi pe care, singur sau cu familia sa, nu îi poate obţine într-un timp scurt. Speranţa pe care i-au dat-o medicii de la spitalul „St. Josef” din Viena, sub forma unor cure cu citostatice performante, pentru care o singură şedinţă costă între 6.000 şi 8.000 de euro, este evaluată la 50.000 de euro. Oamenii de bine şi camarazii săi, din Brăila şi Galaţi, care au făcut scut în jurul său şi al familiei, sunt şansa strângerii acestei sume de bani, prin donaţii.

Astfel, vineri, 14 decembrie, începând cu orele 9,00, va avea loc un eveniment sportiv şi caritabil totodată, organizat de gălăţeanul  Laurenţiu Cobzaru, militar la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan şi artizanul a zeci de campanii umanitare destinare ajutorării oamenilor în suferinţă. Alături de el, vor porni în alergarea pentru viaţa lui Viorel Dima, lucrători din cadrul ISU Brăila, ISU Galaţi, MApN, Poliţia Frontieră Galaţi, Penitenciarul Galaţi şi scafandri. Semimaratonul, la care au fost invitaţi să se înscrie şi civili, amatori de mişcare şi de a face un bine, va avea ca punct de plecare sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Galaţi, alergătorii urmând să parcurgă distanţa până la sediul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Brăila. Pentru detalii suplimentare privind evenimentul şi traseul ce urmează a fi parcurs, organizatorul evenimentului, Laurenţiu Cobzaru, poate fi contactat la numărul de telefon 0741390761.

Donaţii în cont şi pe Facebook

Gălăţenii care nu se pot alătura maratoniştilor pot dona bani într-unul din conturile deschise la BRD pe numele soţiei pompierului, Dima Loredana Adriana:

Cont în LEI: RO26BRDE090SV54344450900

Cont în EURO: RO22BRDE090SV54344530900

O altă variantă este pagina de donaţii deschisă pe Facebook, sub numele „Să îl ajutăm pe Viorel să învingă cancerul”.

Citit 7158 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2018 00:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.