Case sparte în serie, de la Galaţi la Buzău

Case sparte în serie, de la Galaţi la Buzău
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Patru gălăţeni, dintre care unul minor, au fost capturaţi zilele trecute după o urmărire în trei judeţe. Poliţiştii susţin că aceştia sunt autorii a numeroase spargeri de locuinţe comise în Galaţi, Brăila şi Buzău. Trei dintre membrii bandei au ajuns după gratii, în arest preventiv. 

Doi bărbaţi, de 35 şi respectiv 44 de ani, o femeie de 38 de ani şi un adolescent de 17 ani, toţi din Galaţi, sunt suspecţi într-un amplu dosar de furturi din locuinţe care vizează spargeri comise pe raza a nu mai puţin de trei judeţe. Banda a fost interceptată la Buzău, în cursul zilei de marţi, de poliţiştii care aveau informaţii că ar fi dat două spargeri la apartamente de pe raza municipiului, folosind acelaşi mod de operare: forţarea şi escaladarea ferestrelor.

Din cele două locuinţe, hoţii furaseră deja bunuri şi bani în valoare totală de 1.600 de lei, dar pe când se pregăteau să îşi facă pierdută urma, au dat nas în nas cu poliţiştii. A fost începutul unei urmăriri ca în filme, din care nu au lipsit focurile de armă, utilizate de oamenii legii în momentul în care hoţii au devenit agresivi, în tentativa de a scăpa. 

"Întrucât, în momentul surprinderii în flagrant, pentru a-şi asigura scăparea, aceştia au lovit două maşini ale poliţiei, poliţiştii au folosit armamentul din dotare executând mai multe focuri atât în plan vertical cât şi orizontal, în pneurile şi caroseria autoturismului în care se aflau suspecţii", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi. Focurile de armă nu i-au speriat pe hoţii din Galaţi, aceştia abandonându-şi maşina şi bunurile furate şi reuşind să fugă cu un taxi spre Brăila, unde au fost blocaţi în trafic de poliţiştii de acolo, sprijiniţi de colegii de la Galaţi. Verificările ulterioare au arătat că membrii bandei aveau la activ o bogată activitate. 

"La data de 12 decembrie au fost efectuate şase percheziţii la domiciliile persoanelor în cauză, poliţiştii găsind bunuri, înscrisuri şi valori despre care există suspiciunea că ar proveni din săvârşirea unor infracţiuni de furt din locuinţă. În cursul aceleiaşi zile, cei patru au fost prezentaţi magistraţilor care au dispus arestarea preventivă, pentru o perioadă de 30 de zile, în cazul celor doi bărbaţi şi al minorului, şi măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în cazul femeii", completează purtătorul de cuvânt al Poliţiei Galaţi.

Ancheta care îi vizează pe cei patru este în plină desfăşurare, la cercetări participând nu doar poliţiştii din Galaţi, ci şi cei din Brăila şi Buzău, pentru că există date că gruparea ar fi comis mai multe spargeri similare pe raza celor trei judeţe. 

Citit 8535 ori Ultima modificare Miercuri, 19 Decembrie 2018 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.