Gălăţenii nu prea contestă amenzile de la Poliţia Locală

Gălăţenii nu prea contestă amenzile de la Poliţia Locală
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Poliţiştii locali gălăţeni aplică, zilnic, zeci de amenzi. Fie că sunt aplicate de poliţiştii locali de la Siguranţa rutieră, fie că sunt aplicate de cei de la ordine publică, sancţiunile pot fi contestate, ca orice altă amendă,  în instanţă.

Nu sunt însă foarte mulţi cei care apelează la această cale de atac, mulţi gălăţeni preferând să plătească amenzile primite sau să le lase neachitate, acestea devenind parte din datoriile acumulate la Direcţia de Taxe şi Impozite. Acestea din urmă însă sunt greu de contorizat, motiv pentru care am solicitat Poliţiei Locale Galaţi o statistică privind amenzile contestate de gălăţeni în instanţă.

Conform datelor furnizate,  în primele nouă luni ale anului 2018, poliţiştii locali au aplicat, în total, 21.783 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de patru milioane de lei. „Din datele pe care le deţinem, din cele 21.783 de amenzi aplicate, pentru 317 au fost formulate plângeri împotriva proceselor verbale întocmite”, ne-a declarat Aurelia Matei, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Galaţi. 

Conform sursei citate, până în prezent, doar şase procese verbale, din totalul celor contestate, au fost anulate de judecătorii gălăţeni, 18 au fost respinse, restul fiind încă în procedură de judecată.

Datele sunt mult mai clare în raportul Poliţiei Locale pe anul 2017. „În anul 2017 au fost aplicate 19.235 de sancţiuni. Dintre acestea, 253 au fost contestate. Situaţia pentru anul 2017 arată în felul următor: Ordine Publică - au fost aplicate 12.087 sancţiuni, contestate 104, pe linie de Siguranţă Rutieră - 4.628 sancţiuni, contestate 88, la Control Activităţi Comerciale şi Evidenţa Persoanei au fost 1.604 sancţiuni, iar contestate au fost 18, pe linie de Protecţia Mediului - 549 sancţiuni, contestate 12, iar la Disciplina în Construcţii au fost 367 de sancţiuni, contestate 31”, ne-a declarat Aurelia Matei.

Banii încasaţi din amenzile aplicate de poliţiştii locali ajung în bugetul local al municipalităţi. Dar, pentru a nu contribui fără voie la acest buget, fiecare cetăţean în parte ar trebui să respecte regulile de convieţuire şi să nu încalce legea.

Foto: Arhiva Vl

Citit 9141 ori Ultima modificare Marți, 18 Decembrie 2018 18:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.