Unde continuă modernizarea Galaţiului în 2019. O licitaţie atribuită, una anulată la Primăria Galaţi
Foto: Iulia Kelt

Unde continuă modernizarea Galaţiului în 2019. O licitaţie atribuită, una anulată la Primăria Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Una caldă, una rece pentru Primăria municipiului Galaţi, în ultima zi lucrătoare a anului 2018. În vreme ce licitaţia de 4,1 milioane de lei cu TVA, pentru modernizarea primului tronson al străzii Domnească, s-a finalizat cu succes, procedura de 10,2 milioane de lei pentru continuarea amenajărilor urbane pe strada Brăilei, între Potcoava de Aur şi Trei Star a fost anulată.

Asocierea Tancrad SRL – Lemacons SRL – Proiect SA – Btfarch Ro Company SRL tocmai şi-a adjudecat un nou contract, în valoare de peste 4,1 milioane de lei cu TVA, pentru modernizarea primului tronson al străzii Domnească, între Brăilei şi Gamulea (Avântului). Consorţiul, care execută lucrările în valoare de 13,1 milioane de lei cu TVA pentru amenajarea zonei centrale a oraşului, a câştigat şi contractul în valoare de 2,3 milioane de lei cu TVA, pentru reabilitarea Pasajului ”Dunărea”. Potrivit Primăriei Galaţi, lucrările, atât la pasaj cât şi pe Domnească, vor începe în primăvară.

Ce se va realiza

Pe primul segment al arterei Domnească „proiectul prevede, în principal, modernizarea şi reabilitarea trotuarelor cu pavaje executate din dale de piatră naturală (granit) pe placă de beton, înlocuirea mobilierului urban cu bănci din granit cu lamele din lemn şi coşuri de gunoi din granit, reabilitarea reţelelor electrice exterioare şi a iluminatului, amenajarea spaţiilor verzi şi dotarea cu sisteme de irigaţii automatizate, dar şi canalizaţii subterane”, precizează Primăria.

 Un succes şi o ratare

Aşa cum v-am mai informat, proiectul de modernizare a primului segment de Domnească este menit să continue amenajarea începută în zona centrală, între Potcoava de Aur – Piaţa Regală – limita blocurilor P. Din păcate, nu aceeaşi soartă fericită a avut-o licitaţia pentru continuarea acestei amenajării urbane de la Potcoava de Aur până pe strada Roşiori. Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, licitaţia pentru „Amenajarea străzii Brăilei între strada Roşiori şi Potcoava de Aur” a fost anulată pe 27 decembrie, pe motiv că „au fost depuse numai oferte inacceptabile şi/sau neconforme”. Pentru contractul cu o valoare estimată de 10,2 milioane de lei, scos la licitaţie de Primăria municipiului Galaţi, fusese depus o singură ofertă, de către aceeaşi asociere - Lemacons SRL - Tancrad SRL - Proiect SA - Btfarch Ro Company SRL. Municipalitatea va fi nevoită să reia procedura în 2019.

Citit 7569 ori Ultima modificare Joi, 03 Ianuarie 2019 00:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.