Gruparea Spiderman, după gratii. Furturi de miliarde, din zeci de apartamente

Gruparea Spiderman, după gratii. Furturi de miliarde, din zeci de apartamente
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Cei patru gălăţeni prinşi luna trecută la Buzău, după ce au spart mai multe locuinţe, au un palmares extrem de bogat. Aproape 30 de furturi din apartamente, comise în manieră similară în Galaţi, Buzău şi Brăila, au fost probate până în prezent de anchetatori. Aceştia au reuşit să îi trimită după gratii pe autori, pentru un prejudiciu care depăşeşte 100.000 de lei.

Escaladarea ferestrelor apartamentelor de la parterul blocurilor, cu scopul de a pătrunde în locuinţe şi a fura bunuri i-a ţinut ocupaţi tot anul 2018 pe patru gălăţeni, doi bărbaţi de 35 şi 44 de ani, un minor de 17 ani şi o femeie de 38 de ani. Trei judeţe, respectiv Galaţi, Brăila şi Buzău, au constituit frontul de lucru pe care gruparea a operat, spun poliţiştii, încă din prima lună a anului trecut şi până în decembrie, puţin înainte de sărbători, când au fost interceptaţi la Buzău şi urmăriţi în două judeţe, până la Brăila, unde au fost capturaţi cu focuri de armă.

Bărbaţii şi adolescentul au fost trimişi după gratii, iar femeia a fost pusă sub control judiciar, timp în care poliţiştii de la Investigaţii Criminale au contabilizat numărul spargerilor pe care aceştia le-au comis, într-o manieră identică, timp de aproape 12 luni.

"Din cercetări a reieşit că persoanele în cauză ar mai fi comis, în perioada 23 ianuarie 2018 -  7 decembrie 2018, alte 27 infracţiuni de furt sau tentativă de furt din locuinţă, prin forţarea şi escaladarea ferestrelor de la parterul blocurilor. Este vorba despre 18 infracţiuni săvârşite pe raza municipiului Galaţi, opt infracţiuni pe raza municipiului Buzău şi una în municipiul Brăila", precizează cms. şef Gabriela Costin, purtătorul de cuvânt al IPJ Galaţi.

Prejudiciul calculat până în prezent pentru cei patru depăşeşte suma de 101.500 de lei, dar este posibil ca pagubele să fie mult mai mari, la fel ca şi numărul faptelor comise de aceştia. Noile dovezi le-au asigurat celor trei membri ai grupării arestaţi preventiv prelungirea şederii după gratii cu încă 30 de zile.

Citit 7306 ori Ultima modificare Vineri, 18 Ianuarie 2019 00:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.