Problemele infrastructurii Electrica lovesc din nou. Căderile de tensiune au lăsat jumătate de oraş fără apă

Problemele infrastructurii Electrica lovesc din nou. Căderile de tensiune au lăsat jumătate de oraş fără apă
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

Gălăţenii din 11 cartiere ale oraşului au rămas miercuri timp de circa trei ore fără apă potabilă după ce la staţia de pompare s-au înregistrat fluctuaţii de tensiune. Termenul avansat de Apă Canal pentru remedierea problemei care a apărut pe nepusă masă a fost prelungit cu mult, din cauza căderilor succesive.

Şocul lipsei apei potabile la robinete a lovit jumătate de oraş miercuri după-amiază, cu puţin înainte de ora 18,00, când de la periferia muncipiului, din Micro 21, până în Centru, la robinete nu a mai curs apă rece. Nu mai puţin de 11 cartiere, aşa cum a precizat Apă-Canal, respectiv Micro 16, 17, 18, 19, 20, 21, o parte din Siderurgiştilor Vest, Ţiglina 1 şi 2, Mazepa 1 şi 2 au fost lipsite, pe nepusă masă, de alimentarea cu apă rece, situaţie extrem de neplăcută pentru consumatorii afectaţi, care s-au trezit şi fără utilitate, şi fără rezerve, cum şi-ar fi făcut în cazul unei sistări anunţate. Motivul: Uzina de Apă 2 nu a mai primit suficientă energie electrică, fapt ce constituie una dintre cele mai serioase probleme legate de alimentarea cu curent înregistrate în Galaţi în această iarnă.

"O avarie pe reţeaua electrică ce alimentează Uzina de Apă nr. 2 a condus la sistarea alimentării cu apă potabilă a consumatorilor. Echipele SDEE Distribuţie au intervenit în regim de urgenţă. În jurul orei 18,35 s-au finalizat manevrele specifice de realimentare cu energie electrică a Uzinei 2. Imediat după repunerea sub tensiune, Apă-Canal a pornit pompele şi manevrele de realimentare cu apă potabilă a consumatorilor", anunţa iniţial Apă-Canal, care estima că, cel târziu, până la orele 19,30 toate cartierele vor fi realimentate cu apă. Problema nu a putut fi rezolvată în termenul avansat, din cauza unor noi căderi de tensiune, care au luat prin surprindere echipele de intervenţie. Abia spre orele 22.00, cei responsabili comunicau că a fost reluată alimentarea cu apă la blocurile cu patru etaje şi că era în curs de rezolvare problema presiunii în imobilele cu zece etaje.

Inerţia sistemului face dificilă reluarea alimentării

Sunt explicaţile venite din partea reprezentanţilor Apă-Canal, care ne-au argumentat de ce a durat atât de mult repunerea în funcţiune a pompelor şi furnizarea apei către consumatori. "Uzina de Apă 2 are două surse de alimentare cu energie, astfel că dacă pică un fir să putem trece pe celălalt. Din păcate, au fost căderi succesive pe ambele fire, dar am putut înlocui la timp o pompă care s-a defectat. Din păcate, este necesară o durată de timp destul de lungă până la repornirea pompelor, care nu pot fi repuse brusc în funcţiune, iar în plus trebuie să asigurăm şi calitatea apei", ne-a explicat Cornelia Arnăutu, purtătorul de cuvânt al SC Apă-Canal SA Galaţi.

Citit 5626 ori Ultima modificare Sâmbătă, 19 Ianuarie 2019 00:07

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.