Patru ofertanţi pentru luminile Galaţiului

Patru ofertanţi pentru luminile Galaţiului
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Trei asocieri de firme şi o a patra companie, de sine stătătoare, au depus oferte la licitaţia organizată de Primăria Galaţi pentru delegarea serviciului de iluminat public al municipiului, contract care cuprinde şi realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători. Contractul va fi încheiat pe patru ani, cu posibilitate de prelungire pentru încă doi ani, caz în care valoarea maximă estimată a sa se va ridica la 40.381.704 lei, aproximativ 8,5 milioane de euro.

Primăria Galaţi a scos la licitaţie, în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP), contractul de delegare a serviciului de iluminat public al municipiului. Contractul cuprinde exploatarea și întreținerea în funcțiune a sistemului de iluminat public, realizarea iluminatului ornamental festiv de sărbători, dispecerizarea și monitorizarea sistemului de iluminat public. Contractul de delegare a serviciului de iluminat public al municipiului Galați se va încheia pe o perioadă de patru ani, cu posibilitatea de a fi prelungit cu maximum doi ani. Criteriul de atribuire este cel mai bun raport calitate-preţ.

Pentru patru ani, valoarea estimată pentru întreținerea și mentenanța serviciului de iluminat public este de 11,715 milioane de lei, iar cea estimată pentru iluminatul public ornamental festiv este de 12,758 milioane de lei. În total, valoarea serviciilor de întreținere și mentenanță a serviciului de iluminat public și a iluminatului public ornamental festiv pe patru ani este de 24,473 milioane de lei. Toate sumele sunt fără TVA. În calculul valorii estimate s-a mai luat în considerare și un procent de 10 la sută pentru suplimentarea valorii contractului (drept clauză de revizuire) conform art. 221 din Legea nr. 98/2016, valoarea estimată devenind astfel 26.921.136 de lei fără TVA.

În cazul unei eventuale prelungiri a contractului de delegare de gestiune a serviciului de iluminat public, de maximum doi ani, se va adăuga suma de 13.460.568 de lei fără TVA, iar valoarea totală estimată a contractului va fi de 40.381.704 lei fără TVA, echivalentul a 8,5 milioane de euro.

Pentru participanţii la licitaţie, Primăria Galaţi a impus ca media cifrei de afaceri globale pe ultimii trei ani (2015, 2016, 2017) să fie de minimum 30 milioane de lei. De asemenea, ofertanții au trebuit să-şi dovedească capacitatea tehnică şi profesională şi să prezinte o listă a serviciilor similare duse la bun sfârșit în ultimii trei ani, cu indicarea valorilor, perioadelor de prestare și a beneficiarilor publici sau privați, însoțită de certificări de bună execuție, documente constatatoare sau echivalent. În plus, fiecare ofertant (operator economic sau membrii asocierii de operatori economici împreună) trebuie să demonstreze că a prestat servicii similare a căror valoare cumulată a fost de cel puţin 11,5 milioane lei fără TVA, realizată în cadrul a cel mult trei contracte.

Luxten şi Tancrad, printre ofertanţi

Conform documentelor publicate în SEAP, pentru contractul scos la licitaţie de Primărie Galaţi s-au înregistrat patru ofertanţi. Aceştia sunt: Luxten Lighting Company (ofertant unic); asocierea Flash Lighting Services SA - MK Ilumination SRL, asocierea Uniel Serv SRL - Multiprod Energo SRL şi asocierea Tancrad SRL - El Marp Company SRL - Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv" SA, asociere care cuprinde şi compania RBX Electric Flash Led, ca subcontractor.

Conform reprezentanţilor Primăriei Galaţi, analiza ofertelor este în stare incipientă. Deocamdată, se face analiza tehnică a fiecărei oferte, urmând apoi cea financiară.

Atât Luxten Lighting Company, cât şi MK Illumination şi Flash Lighting Services sunt nume cunoscute pentru gălăţeni, ele ocupându-se şi în trecut de iluminatul public sau de cel festiv al oraşului. Flash Lighting Services este chiar firma care a asigurat mentenanţa sistemului de iluminat public până în această lună. Lună în care, de exemplu, o parte din strada Domnească este în beznă completă de la Prefectură până dincolo de intersecţia cu strada Gării, la fel ca şi zona dintre complexul studenţesc şi strada Radu Negru.

Citit 4101 ori Ultima modificare Joi, 07 Februarie 2019 08:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.