Trei junioare gălățene au debutat în prima ligă

Trei junioare gălățene au debutat în prima ligă
Junioarele gălățene Ana Maria Gogu, Alexia Trofin și Raluca Tănasă, la finalul meciului de debut în prima ligă
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Echipa de handbal feminin CSM Galați a pierdut, scor 20-30 (12-14), în fața campionaei, CSM București, în meciul disputat, miercuri seară, pe teren propriu. Partida a fost echilibrată doar în prima sa parte (10-10, în min. 21). Însă, "subțirimea" lotului, valoric și numeric, s-a văzut pe parcursul jocului, CSM București impunându-se fără probleme, la o diferență considerabilă.

Cu Alla Sheiko şi Cristina Andriţa accidentate, formaţia gălățeană a încheiat partida cu trei junioare în teren, Ana Maria Gogu, Raluca Tănasă și Alexia Trofin, care au debutat astfel în prima ligă, chiar în meciul cu idolii lor.

"A fost emoționant, acum câțiva ani, când făceam primii pași în handbal şi abia reușeam să fac un dribling, erau fetele cu care aveam tablouri în cameră. Acum am ajuns să lupt contra lor, e ceva ce nu se poate exprima în cuvinte. Este o dorință imensă de a reuși și sper să devină obișnuință pentru noi, să ajungem unde ne-am propus, pentru că merităm toate și luptăm în fiecare zi. Avem antrenamente, meciuri, și la junioare, și aici, avem un program destul de încărcat, dar dacă este într-adevăr ceea ce ne dorim, atunci trebuie să luptăm foarte mult. M-au copleșit emoțiile la acel 7 m ratat, mi-a tremurat, oarecum, mâna, sper ca pe viitor să nu mai am astfel de emoții și să debutez cu golul mult așteptat", a declarat, emoționată, Ana Maria Gogu.

"A fost greu, mai ales că suntem cele mai mici, iar emoțiile, la fiecare meci, indiferent de adversar, sunt cele mai mari. Am dat tot ce am putut, cel puțin fetele în prima repriză au dat tot ce au putut. Nu suntem nici un lot foarte numeros. Am avut emoții de fiecare dată când atingeam mingea", a spus și Raluca Tănasă.

Despre aceleași trăiri, ale întâlnirii cu idolii, a vorbit și Alexia Trofin. "A fost ceva unic, nu mă așteptam ca ăsta să fie debutul, dar a fost bine. Am avut emoții, dar a fost un meci destul de bun, am jucat destul de bine, însă atât am putut să facem noi azi. Până acum, vedeam jucătoarele de la CSM București la televizor, nu mă gândeam că o să fiu față în față cu ele".

În acest meci, doar patru jucătoare din echipa gălățeană au reuşit să înscrie: Elena Livrinikj 10 goluri, Denisa Șelever 5, Iulia Stroia 3 şi Cristina Clisu 2 goluri.

În urma acestei noi înfrângeri, a 12-a din 15 meciuri, CSM Galaţi se menţine pe ultimul loc al clasamentului, cu numai 5 puncte. Gălăţencele sunt în continuare la un singur punct de primul loc care permite disputarea barajului de menţinere în Liga Naţională.

Portarul echipei gălățene, Emilia Anghel, consideră că, în situația actuală, echipa a făcut tot ceea ce se putea. "A doua repriză nu a semănat deloc cu prima, după cum ați văzut am rulat tot lotul, junioarele au prins și ele câteva minute în teren. E o plăcere să jucăm cu cea mai bună echipă din campionat, cu asemenea jucătoare și sper că am dat tot ce am putut în prima repriză și ne-am ridicat, cât de cât, la un nivel bun".

În ceea ce privește situarea în zona de retrogradare, Emilia Anghel este optimistă, mizând pe experiența celorlalte baraje. "Ușor ne revenim cu moralul, nu avem de ales, dar vedeți cât ne este de greu și cât contează absențele jucătoarelor care făceau parte din echipă. Tragem nădejde de cât mai sus, dacă se poate să prindem locul care ne salvează să nu ajungem la baraj ar fi extraordinar. Chiar dacă ajungem în zona de baraj, sunt sigură că nu avem cum să retrogradăm de acolo, avem "experiență", am fi la al treilea baraj consecutiv", a concluzionat portarul gălățean.

În etapa următoare, CSM Galați va juca tot pe teren propriu, pe 24 februarie, cu formația Corona Brașov. Până atunci, duminică, de la ora 17.30 (televizare TVR 1), la Sala Sporturilor, va avea loc partida din 16-imile "Cupei României", cu echipa Minaur Baia Mare.

Citit 2458 ori Ultima modificare Sâmbătă, 16 Februarie 2019 01:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.