Peste 17.000 de acte administrative, verificate la Prefectura Galaţi
Foto: Ovidiu Amălinei

Peste 17.000 de acte administrative, verificate la Prefectura Galaţi
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În cursul anului 2018, la nivelul Prefecturii Galaţi au fost verificate aproape 17.000 de acte administrative, cu 650 mai multe decât în anul precedent, se arată în Raportul de evaluare a activităţii instituţiei, prezentat marţi, 12 februarie, de prefectul judeţului Dorin Otrocol.

"Activitatea Prefecturii a fost, în 2018, una buna şi pentru acest lucru ţin să le mulţumesc tuturor celor care au contribuit la acest lucru, atât angajaţilor din instituţia nostră, cât şi celor din instituţiile deconcentrate, sindicate, patronate, organizaţii neguvernamentale", a declarat prefectul Dorin Otrocol.

Activitatea Prefecturii Galaţi s-a concentrat, în 2018, pe îmbunătăţirea gestiunii patrimoniului administrat de instituţie şi a resurselor financiare, pe verificarea legalităţii actelor emise de administraţiile publice locale, pe îmbunătăţirea nivelului de colaborare instituţională în plan cu structurile ce ţin de administraţia publică. Un capitol mai special a fost în 2018 cel privind gestionarea situaţiilor de urgenţă, cu precădere a situaţiilor care privesc managementul operaţional al cazurilor de pestă porcină.

Pentru desfăşurarea activităţii Prefecturii Galaţi, în cursul anului 2018 s-au derulat aproximativ 300 achiziţii directe şi s-au încheiat 18 contracte, din care patru contracte subsecvente în baza unor acorduri-cadru încheiate de către MAI. Valoarea totală a achiziţiilor directe realizate a fost de aproape 554.000 de lei cu TVA.

Nu în ultimul rând, în cadrul activităţii Colegiului Prefectural au fost organizate 12 şedinţe ordinare, în cadrul cărora au fost prezentat 38 de informări de către servicii publice deconcentrate şi alte structuri guvernamentale din teritoriu. De asemenea, anul trecut, Comisia de Dialog Social s-a întrunit de 12 ori, temele de lucru fiind iniţiate atât de sindicate şi patronate, cât şi de reprezentanţii administraţiei publice.

Citit 2857 ori Ultima modificare Duminică, 17 Februarie 2019 01:59

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.