După o anchetă dificilă, care a durat aproape trei ani, trimis în judecată pentru că şi-a omorât fetele abia născute

După o anchetă dificilă, care a durat aproape trei ani, trimis în judecată pentru că şi-a omorât fetele abia născute
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Cazul celor două fete gemene ucise imediat după naştere şi ascunse în frigider a şocat opinia publică în martie 2016. După aproape trei ani de la evenimentul şocant, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi au finalizat ancheta şi au dispus trimiterea în judecată a lui Aurelian Constantin Ghidionescu, tatăl celor două fete ucise.

Deşi ancheta a fost una dificilă, procurorii au reuşit să adune probe pentru a-l acuza pe bărbat de omor calificat. Mai mult, în sarcina gălăţeanului s-a reţinut şi săvârşirea a trei infracţiuni de influenţare a declaraţiilor.

Conform rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, oribila faptă a avut loc pe data de 13 martie 2016, asta după ce Aurelian Ghidionescu şi soţia sa au plănuit să scape de copilul sau copiii pe care femeia urma să îi aducă pe lume.

Pentru a-şi putea pune planul în aplicare, cei doi soţi nu le-au spus celor şase copii pe care îi aveau deja că familia urma să se mărească. Mai mult, cei doi au cumpărat saci menajeri şi au pregătit baia locuinţei pentru a deveni sală de naşteri. În ziua fatidică de 13 martie, femeii i-a venit sorocul şi a născut două fete în baia locuinţei, iar anchetatorii, pe baza raportului de medicină legală, susţin că acestea au fost înecate într-o găleată cu apă. Ulterior, trupurile neînsufleţite au fost ascunse într-un frigider dezafectat, loc în care au fost descoperite de medicii sosiţi la faţa locului la vremea respectivă. Deşi şi-a văzut soţia în pericol, susţin procurorii, inculpatul nu a sunat imediat la salvare pentru a cere ajutor medical, aşa că soţia sa a decedat din cauza hemoragiei foarte puternice.

După ce s-a descoperit întreaga poveste, Aurelian Ghidionescu le-a impus copiilor săi să mintă în faţa anchetatorilor pentru ca el să scape basma curată. Deşi procurorii l-au reţinut atunci pe bărbat pentru 24 de ore, judecătorii au decis să nu emită mandat de arestare preventivă pe numele lui.

Ancheta şi-a continuat însă cursul, iar copii inculpatului şi-au dat seama că nu au făcut bine că au minţit în faţa procurorilor, motiv pentru care au mers şi au spus adevărul despre ziua de 13 martie 2016. Tocmai de aceea, procurorii au reţinut în sarcina bărbatului şi infracţiunea de influenţare a declaraţiilor, pe lângă cea de omor calificat.  

Dosarul se află acum pe masa judecătorilor de la Tribunalul Galaţi, care urmează, după ancheta judecătorească, să dea şi o primă sentinţă în acest caz.

Citit 4009 ori Ultima modificare Vineri, 22 Februarie 2019 16:02

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.