Ce soluţie a găsit Primăria Galaţi ca să nu rămânem în beznă

Ce soluţie a găsit Primăria Galaţi ca să nu rămânem în beznă
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

În vreme ce Luxten Lighting Company, asocierea Tancrad SRL - El Marp Company SRL - Societatea Filiala de Întreţinere şi Servicii Energetice "Electrica Serv" SA, asocierea Flash Lighting Services SA - MK Ilumination SRL şi asocierea Uniel Serv SRL - Multiprod Energo SRL îşi dispută un contract de peste 40,3 milioane de lei, pentru gestiunea iluminatului public în Galaţi, oraşul risca să rămână pe întuneric. Şi asta deoarece contractul cu firma care în ultimele opt luni a asigurat mentenanţa luminilor Galaţiului a expirat.

Iluminatul public de pe străzile, dar mai ales din interiorul cartierelor Galaţiului constituie, de mai bine de un an, un motiv de nemulţumire pentru mulţi dintre cetăţeni. Ce-i drept, şi remedierile făcute în urma reclamaţiilor dau senzaţia că se cârpeşte într-un loc ca să cedeze într-altul.

"Peste doar trei luni, contractul încheiat de Primăria municipiului Galaţi cu SC Flash Lighting Service SA Bucureşti, operatorul care trebuie să întreţină funcţionarea reţelelor de iluminat public, expiră. Pentru ca oraşul să nu rămână în beznă, aşa cum s-a mai întâmplat, administraţia locală a scos la licitaţie un contract cu o valoare maximă estimată de peste 40,3 milioane de lei fără TVA, pentru mentenanţa iluminatului public şi realizarea iluminatului festiv, în următorii patru ani", scriam, pe 19 noiembrie 2018, în ziarul "Viaţa liberă".

Acele trei luni au expirat demult, licitaţia pentru mentenanţa luminilor Galaţiului nu s-a finalizat, iar municipalitatea a fost nevoită să găsească o soluţie ca să nu rămânem pe întuneric.

Negociere directă

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, Primăria municipiului Galaţi a atribuit, recent, un contract firmei Flash Lighting Services SA, operatorul care, în ultimele opt luni, a avut misiunea de a (men)ţine aprinse luminile oraşului. Contractul, cu o valoare maximă de 8.599 de lei fără TVA, a fost atribuit prin negociere fără publicare prealabilă, criteriul de selecţie fiind "preţul cel mai scăzut".

Motivul ni l-a explicat administraţia locală: "Contractul încheiat cu SC Flash Lighting Services SA București a expirat pe data de 5 februarie 2019. Având în vedere că procedura de achiziție privind «Delegarea gestiunii serviciului de iluminat public din Municipiul Galați. Întreținere și mentenanță. Iluminat festiv» nu a fost încă finalizată, Primăria municipiului Galați a prelungit contractul, conform legii, în aceleași condiții, cu SC Flash Lighting Services SA București, pentru o perioadă de maximum patru luni".

Misiunea firmei va fi aceeaşi ca până acum: să preia sesizările privind iluminatul public şi să se ocupe de întreţinerea, mentenanţa şi monitorizarea sistemului de iluminat public (pietonal-stradal, ornamental, festiv, arhitectural), înfiinţând o unitate de intervenţie.

Licitaţia mai durează

Municipalitatea estimează că în maxim patru luni va reuşit să finalizeze licitaţia pentru desemnarea firmei sau asocierii care, în următorii patru ani, cu posibilitate de prelungire încă doi ani, va asigura nu doar iluminatul public, ci şi pe cel festiv, aşa cum se întâmplă la Brăila. Pentru contractul cu o valoare totală estimată între 24,4 milioane de lei şi 40,3 milioane de lei fără TVA, criteriul de atribuire este "cel mai bun raport calitate - preţ".

Citit 6308 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2019 00:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.