Pamflet. E zgomot de server, nu din combinat!

Pamflet. E zgomot de server, nu din combinat!
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Un specialist angajat pentru întreținerea computerului care leagă Terra de studiourile de videochat din Galați, la server fiind cuplate și întreprinderile mici, de apartament, susține că vuietul din ultima perioadă nu implică activitatea combinatului ArcelorMittal, așa cum s-a scris în presă. „E de la noi, e serverul care ține în picioare economia orașului și care trebuie schimbat”, declară IT-istul. Sperăm că se referă la computer, nu la oraș.  

Fake-news în comunicate

Să tot fie două săptămâni de când nu mai poți sta seara cu nevasta în pat, vorba amicului agramat de pe Youtube, că se petrece „extorsiunea” unui zgomot care îi face vânt autostrăzii imaginației. Ce să fie, boss? Întrebarea a fost pusă la coadă la pescărie, în troleibuz, la compensate și pe Faleza Inferioară. Nimic! Pe Facebook au prins contur diverse glumițe, unii au semnalat existența unui aeroport internațional pe la Smârdan etc. Între timp a văzut lumina zilei și un comunicat de presă semnat de combinatul ArcelorMittal Galați, viitor Liberty Steel, în care se spune că larma ar fi produsă de marea uzină: „Ne-am mărit producția, iar volumul de aer eliberat a crescut și nivelul de zgomot a fost depășit.” Fake-news, nimic altceva, abureală, nu abur. Mai există industrie grea în Porto Franco?   

„Tura de noapte merge la foc continuu”

Polisemantica, uneori mai generoasă dacă o tratezi cu respect, ne oferă soluția: industria grea n-a dispărut nici măcar o zi din sud-estul României, activitatea dulce de videochat (e dulce precum scrumbia de Dunăre; la Constanța, de pildă, ar fi fost sărată) care în scurt timp va fi listată la bursă și subramurile sale dezvoltându-se constant. Un inginer IT, Ionel Condensatoreanu, angajat al unei societăți cu sediul între combinat și comuna Șendreni, ne-a dezvăluit că vacarmul din ultima perioadă este generat de serverul-mamă al prestatorilor din zona XXX. „Fiți serioși! Care producție în combinat? E de la noi, a crescut activitatea pe videochat și abia mai duce serverul, cred că trebuie schimbat. Cel puțin tura de noapte merge la foc continuu”, a afirmat specialistul.

Oana-fără-aeroport, Mirabela-de-pe-Bac...

Firește, l-am întrebat de ce acum, la început de primăvară, e foiala mai mare în activitatea virtuală nerecomandată minorilor, iar domnul Condensatoreanu ne-a livrat o variantă teribilă. „Galațiul era oricum capitala videochat-ului, am refuzat un loc de muncă foarte bine remunerat în America pentru a mă ocupa de serverul principal care ține orașul în picioare. Și economic! Acum, ca să nu moară industria, că înțeleg că au apărut studiouri de profil până și la Tecuci sau Baldovinești, ai noștri s-au reorientat. Fetele care apar în online au fost botezate cu nume care fac deliciul străinilor, că au ceva din viața reală, din realitățile sociale. Vă dau exemple: Oana-fără-aeroport, Mirabela-de-pe-Bac, Blondele-gemene-care-visează-la-podul-peste-Dunăre, Viorica-cu-gropițe-în-asfalt, Ioana-bugetara, Lia-nebronzata, Ana-debranșata”, a povestit IT-istul pentru pagina de pamflet a Vieții libere.

Master and Server

Taxe majorate pentru glumele proaste

* Gălățenii care au crezut că amestecul de sunete discordante ivite din vestul urbei marchează începutul lucrărilor la podul peste Dunăre de la Brăila vor plăti taxe și impozite locale cu 50 la sută mai mari. Ce glumă proastă este asta?

* Poliția Rutieră n-a fost vizitată de emoții din cauza larmei nocturne. „Șefule, sigur sunt beizadelele alea care fac liniuțe pe Faleză și pe care nu avem voie să le amendăm. Nu-i nicio problemă, stați liniștiți”, a raportat unul dintre agenții de circulație.

* Câțiva cetățeni responsabili au pus vuietul insuportabil pe seama hrubelor din centrul și nordul județului care, la venirea primăverii, sunt aerisite deoarece nu mai găzduiesc nici măcar două murături, darămite butoaie și căzi cu vin și rachiu. „Plânge și pământul când vede că nu mai e nimic la beci”, au constatat în barbă cei mai mulți dintre ei.

* Sunetul înfricoșător pe alocuri de la combinat ar fi ajuns până la Moscova și este de așteptat o replică a lui Vladimir Putin. După scutul anti-rachetă de la Deveselu, bateriile pline de combiniști constituie o amenințare serioasă la adresa securității Rusiei. Când or intra ăștia în primele „bombe” de la capătul viaductului...

CombiNATO

Evaluarea Națională tulbură apele la Ecosal

Conform Inspectoratului Școlar Județean Galați, jumătate dintre elevii care au susținut în acest an simularea pentru Evaluarea Națională au fost sub barem. Informația a dus la mișcări de protest în rândul angajaților societății de salubritate Ecosal. Măturătorii au cerut asigurări că nu-și vor pierde slujbele. „Păi de asta n-am învățat nici să mă semnez, să vină niște mucoși de pe băncile școlii și să-mi ia locul? La școală, bă!”, s-a scandat în curtea Ecosal.  Măturrare Humanum Est

Pamflet pe Domnească de Submarin Cosorescu

Când te-am văzut c-o fiară tare pe Domnească,

te-ai repezit, ca un hultan, să mi-o prezinţi,

să mă descoşi dacă-i aşa şi-aşa...Cumetre,

aceste fiare nu se caută la dinţi,

aceste fiare-s bune numai de-nsoţire

în lift, în lesă, şi în lanţuri, şi în cuşti...

toate-s frumoase...(şi atât!)...păzi-te-ar Domnul,

dacă te faci că (nu) le-alinţi, că (nu) le muşti!

Când te-am văzut cu ceastă fiară pe Domnească,

parcă voiai să scapi de ea şi să mi-o dai...

îns-ai uitat că aste fiare sunt imune

la Poezie, la Suav, la Cirlilai!...

că aste fiare (nu)-s de dat la Orişicine

(nu) ştie hai!...(nu) ştie cum!...(nu) ştie când!...

dacă (nu) ştii, pune-ţi, degrabă, caru-n piatră

şi fugi...(de-a pururi!)...la doi metri sub pământ!

 

Citit 2961 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2019 01:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.