Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
5 comentarii

Gălăţeanul care în urmă cu un an omora căţelul unei vecine a scăpat cu o amendă penală. Spre deosebire de alte instanţe din ţară, unde fapte similare i-au trimis pe vinovaţi după gratii, Judecătoria Galaţi a manifestat clemenţă în faţa circumstanţelor invocate de acuzat.

Aproape un an a trecut de când incidentul soldat cu moartea unui căţel din rasa Teckel i-a oripilat pe locatarii unii bloc din Micro 39, dar şi pe iubitorii de animale. Căţelul a fost lovit premeditat, cu o bâtă, de un vecin supărat că animăluţul intra în grădină şi ameninţa să rupă florile. Crima a fost înfăptuită chiar sub ochii stăpânei. Acuzat de ucidere fără drept a unui animal, Aristotel Pintilie a recunoscut atunci fapta şi că nu a regretat nicio secundă ce a făcut, apreciind drept un act de justiţie eliminarea câinelui care îl deranja.
"A intrat aici, peste flori, şi l-am omorât. I-am dat cu parul. Am dat declaraţie la poliţie. Am discutat cu vecina de ani de zile, i-am zis să aibă grijă de câine. Era să îi dau şi ei una în cap, mai intram şi în puşcărie pentru ea. Mi-am făcut o problemă, dar măcar s-a rezolvat o alta!", ne declara Aristotel Pintilie, la câteva zile de la incident.
Bărbatul şi-a menţinut probabil poziţia şi în faţa anchetatorilor, dar şi a instanţei de judecată, în faţa căreia a fost trimis la sfârşitul anului trecut. Judecătoria Galaţi nu a ţinut mult dosarul pe rol şi chiar de la primul termen a stabilit o următoare înfăţişare, pe 19 martie, pentru a pronunţa condamnarea.

Stăpâna n-a avut pretenţii

Parte vătămată în proces, stăpâna căţelului ucis nu a avut pretenţii materiale, aşa că nu a cerut niciun leu, în instanţă, de la vecinul cu care, din cauza animalului de companie, a ajuns în conflict deschis. În aceste condiţii, magistraţilor le-a fost uşor să decidă: l-au găsit pe Aristotel Pintilie vinovat de uciderea teckelulului, dar nu suficient cât să adopte soluţia colegilor de la Tulcea, care l-au trimis după gratii pentru şase luni pe un condamnat pentru o faptă similară, în baza legii care prevede o pedeapsă cu închisoarea cuprinsă între 1 şi 3 ani sau amendă. Astfel, gălăţeanul a primit o amendă de 2.400 de lei, reprezentând 160 de zile amendă a câte 15 lei. Numai dacă nu va achita amenda, bărbatul riscă să fie închis. „Atrage atenţia inculpatului Aristotel Pintilie că neexecutarea, cu rea-credinţă, a pedepsei amenzii, în tot sau în parte, atrage înlocuirea zilelor amendă neexecutate cu un număr corespunzător de zile închisoare, potrivit art. 63 alin. 1 din Codul penal”, se arată în soluţia pronunţată de completul Judecătoriei Galaţi, pe 19 martie. Pe lângă amendă, Pintilie mai este obligat să plătească 200 de lei cheltuieli de judecată. Atât el, cât şi Parchetul au la dispoziţie zece zile să atace sentinţa cu apel, în cazul în care o consideră nedreaptă.

Citit 2309 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2019 01:12

5 comentarii

 • postat de eu Luni, 25 Martie 2019 09:18 86.125.62.*** Link la comentariu
  13
  7

  Nu mi se pare deloc o pedeapsa blanda. Crima se refera la uciderea unui om, stimata doamna, nu la un animal. Atata l-a dus capul, atat a facut, respectiv sa puna mana pe bata si sa dea in cap, fie bietului caine fie stapanei. In alta ordine de idei, daca omul considera ca 2600 lei pentru o gest de acesta reprezinta un targ cinstit, sa fie sanatos. Eu indemn la rabdare, pentru ca acum vine pedeapsa (...), cand trebuie sa plateasca si atunci o sa-si inghita si cuvintele pentru ca nu, nicio vorba aruncata nu ramane neplatita la final dar mai ales, dupa ce plateste 2600 lei o sa renunte la atitudinea asta de dat cu parul in cap oricui. Asta daca nu il mai incarca si in apel cu ceva banuti, pentru ca sigur Parchetul ori partea vatamata o sa declare apel. Dar (...) aia de parte vatamata de ce nu s-a constituit parte civila in proces ? Macar cu cateva mii de lei, sa sughita noaptea cand se duce la culcare 5 ani dupa condamnare nenea care da cu parul in cap oricui ii iese in cale...

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Luni, 25 Martie 2019 08:00 5.13.219.*** Link la comentariu
  1
  13

  In tara partidului de tot rajul, INjustitia face dreptate infractorilor! O institutie penbila, chiar penala ea insasi! Speranta a murit inaintea celui ce se uita la ultimul bec si ala ars!

  Raportează
 • postat de George Luni, 25 Martie 2019 07:16 89.136.76.*** Link la comentariu
  7
  15

  Daca mai sta mult Tudorel Toader Ministru o sa ajunga indivizi ca astia sa omoare un om si sa scape doar cu amenda.

  Raportează
 • postat de Democratul Luni, 25 Martie 2019 04:56 5.13.173.*** Link la comentariu
  17
  12

  Intr-o tara ca afara cateii n-au ce cauta pe strada sau in scarile blocului, neinsotiti de stapani. Ar trebui pedepsiti tocmai aceia care se tavalesc de dragul xateilor, dar nu-i iau acasa, ca sa aiba grija de ei.

  Raportează
 • postat de Tu Luni, 25 Martie 2019 04:36 5.13.166.*** Link la comentariu
  4
  9

  O fi un Pamflet? Deci e in stare sa omoare si un om in conditiile date , de neintelegere asa cum a declarat si la Politie

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.