Absolvent de la Radu Negru, doctorand la Academia Română

Absolvent de la Radu Negru, doctorand la Academia Română
Evaluaţi acest articol
(28 voturi)

Nu e nevoie să fii absolvent de liceu cu ştaif ca să deţii reţeta succesului în viaţă. Nicoleta Ciobanu şi Nicolae Cudlenco sunt doi tineri care au reuşit, prin forţe proprii, muncind uneori pe brânci, să scrie două poveşti de succes. Pentru că au destine asemănătoare, viaţa i-a şi legat cu dragoste unul de altul încă de pe băncile liceului. 

Amândoi din Republica Moldova, amândoi ambiţioşi şi cu suflete mari, amândoi absolvenţi ai Colegiului "Radu Negru". Nicoleta Ciobanu este în prezent studentă la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Iubitul ei, Nicolae Cudlenco, este absolvent al Universităţii Politehnice din Bucureşti, specializarea Calculatoare şi Tehnologia Informaţiei, absolvent de masterat în Inteligenţă Artificiala, iar în prezent este doctorand la Academia Română, unde cercetează modele de învăţare automată pentru a citi mintea umană. Amândoi se întorc cu drag în timp, la vremurile când erau elevi ai Colegiului "Radu Negru", unde au găsit şi profesorii şi mediul propice pentru a-i ajuta să devină ceea ce sunt astăzi. Pentru că au stat şi în internat pe perioada studiilor, şcoala le-a fost o a doua familie, dar şi locul în care au făcut primii paşi poate spre întemeierea propriei familii. Despre Nicolae s-a mai scris în "Viaţa liberă", pentru că a fost premiant la concursurile de matematică şi a luat note foarte mari la bacalaureat.

De când se ştie, pasiunea lui a fost calculatorul şi, cu tenacitate, motivaţie şi dorinţa de a face ceea ce-i place, a ajuns la performanţe notabile în domeniul academic. "Spre deosebire de colegii mei, care au absolvit licee teoretice, am avut avantajul de a-mi forma la “Radu Negru” gândirea analitică şi abordarea inginerească pentru rezolvarea problemelor. Iar eu consider că acestea de fapt sunt elementele esenţiale din pregătirea unui inginer software. Am avut norocul să fiu constant motivat şi îndrumat de profesori, care mi-au dat şi lecţii de viaţă care m-au ghidat de-a lungul timpului, nu numai cunoştinţele necesare", spune Nicolae. Spirit practic, pe lângă faptul că este implicat în cercetare, lucrează în paralel ca programator în regim independent, fiind înregistrat ca PFA. De altfel, munca nu-i e străină, încă de pe băncile liceului, când, pe lângă orele dedicate studiului, găsea timp şi pentru diferite job-uri, pentru a-şi procura bani de buzunar.

"Empatie, bunătate faţă cei din jur şi o curiozitate infinită de a înţelege organismul uman – sunt caracteristicile care mă definesc. La “Radu Negru” am descoperit elementele de bază care construiesc lumea biologică şi am înţeles fenomenele chimice care o guvernează. Nu am fost acceptată din prima la Universitatea de Medicină din Bucureşti, dar asta m-a înverşunat şi am revenit după un an în care am studiat la Chişinău şi mi-am îndeplinit visul de a studia la cea mai bună universitate de medicină din România", povesteşte Nicoleta. În prezent este studentă în anul V şi, în paralel, este şi voluntar la Serviciul Mobil de Urgenţă, Reanimare şi Descarcerare din Bucureşti.

"Liceul mi-a oferit oportunitatea să-mi dezvolt şi să-mi călesc personalitatea de viitor salvator de vieţi prin programele de voluntariat din cadrul liceului. De la profesori am absorbit cunoştinţe nepreţuite şi motivaţia de a lupta pentru a obţine rezultate, în orele suplimentare de pregătire", spune Nicoleta despre anii petrecuţi pe băncile şcolii, la Galaţi.

Citit 7731 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2019 17:54

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.