Primăria încearcă pentru a doua oară să cumpere minibuze

Primăria încearcă pentru a doua oară să cumpere minibuze
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Primăria municipiului Galaţi a lansat din nou o licitaţie pentru achiziţia de autobuze de capacitate mică (5,5m - 6,5m) pentru transportul public local de persoane şi aşteaptă ofertele până pe 20 mai 2019. De această dată, valoarea estimată a contractului este de 6.240.000 de lei fără TVA, preţul aprobat de consilieri la finele lunii martie, iar criteriul de atribuire este „cel mai bun raport calitate preţ”.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", cumpărarea a 20 de minibuze noi, cu podea joasă, a fost hotărâtă de Consiliul Local în urmă cu doi ani, pe 31 mai 2017. Prima licitaţie pentru achiziţia lor a fost lansată de administraţia locală în februarie anul acesta, dar, din păcate, procedura a eşuat pentru că nu s-au înscris ofertanţi. Motivul ar putea fi valoarea mult prea mică a contractului licitat - 4.371.000 de lei fără TVA, preţ pe care consilierii îl stabiliseră în mai 2017, şi care în mod evident, nu mai corespunde realităţii. Tocmai de aceea, preţul estimat al celor 20 de minibuze a fost majorat la 6.240.000 de lei fără TVA, tot prin decizia aleşilor.

Procedura a fost lansată din nou în sistemul electronic de achiziţii publice şi, dacă vor veni ofertanţi iar contractul va fi adjudecat, în şase luni - cât este durata stabilită a contractului - am putea vedea circulând pe străzile oraşului noile mijloace de transport.

Citit 4093 ori Ultima modificare Marți, 23 Aprilie 2019 02:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.