Călători nemulţumiţi şi şoferi dezamăgiţi, în ploaie. Două ore de GREVĂ de avertisment TRANSURB

Călători nemulţumiţi şi şoferi dezamăgiţi, în ploaie. Două ore de GREVĂ de avertisment TRANSURB
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

„Fac grevă pe banii noştri!” – „Au scos maxi-taxi ca să stăm ca proştii în staţii?” – „Noi nu protestăm împotriva călătorilor, ci împotriva autorităţilor!" - "Şi noi ne dorim un transport civilizat”, sunt reacţiile pe care le-am surprins vineri, la ora 13,00, în Micro 19, din partea cetăţenilor nemulţumiţi că aşteptau în staţie, dar şi din partea şoferilor Transurb, care făceau grevă de avertisment.

Ploaie rece şi grevă de avertisment, de asta au avut parte gălăţenii dependenţi de transportul public local în cele două ore 12,00 – 14,00, în care angajaţii societăţii Transurb au protestat.

La ora 13,00, în Micro 19, mai multe tramvaie aliniate la capătul traseului, cu afişul de grevă de avertisment lipit pe geam, aşteptau să se încheie protestul. În staţia de la capătul de traseu din Micro 19, nemulţumirile cetăţenilor dădeau în clocot: „Aşteptăm de foarte mult timp în staţie şi întârziem la serviciu! Nu am ştiut că este grevă!” – „De mâine schimbă toate maşinile? Dacă de mâine vin tot astea în staţii, pentru că au făcut grevă, le spargem geamurile! – „Să fi stat în garaj, nu să stea cu maşinile în faţa noastră!” – „Fac grevă pe banii noştri! Am văzut maşini goale care au plecat pe traseu!” - „Au scos maxi-taxi ca să stăm ca proştii în staţii? Atunci nu-şi făceau planul pentru că erau maxi-taxi, acum fac ce vor, că sunt singuri pe piaţă!” – „Lasă că vin alegerile şi-o să alegem aşa cum merită! – „Îşi bat joc de noi, ce rezolvă cu acest protest?! Mai bine ar lua maşini noi!”, ne-au spus oamenii.

Spiritele s-au mai calmat în momentul în care în staţie a apărut un troleibuz 102 în care cei mai mulţi au urcat şi au plecat. Alţii au rămas să aştepte încă o oră mijlocul de transport de care aveau nevoie.

Ce spun şoferii

„Noi nu protestăm împotriva călătorilor, ci împotriva autorităţilor! Era bine dacă şi călătorii ne se alăturau pentru că, în revendicările noastre, noi nu cerem doar măriri de salarii. Cerem un transport civilizat! Acuzăm lipsa investiţiilor de orice fel din ultimii cinci ani, parcul auto vechi şi insuficient, extrem de uzat, condiţiile de muncă precare! Din păcate, nu avem parte decât de dezinteres din partea autorităţilor. Călătorii se plâng de mijloacele de transport, dar nu i-au atitudine atunci când ar trebui!”, ne-au spus şoferii aflaţi în grevă de avertisment. Aceştia ne-au explicat că s-au luat toate măsurile pentru a nu fi blocat transportul public local.

Ce spune liderul de sindicat

Preşedintele Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda, ne-a declarat că protestul s-a desfăşurat legal şi fără incidente. Liderul sindical  şi-a exprimat dezamăgirea că, în cele două ore de protest, nu au fost contactaţi de autorităţi: „Dezinteresul ne face să credem că nu le pasă de 700 de oameni. Sunt şoferi obligaţi să facă grevă în formă continuată pentru că n-au ce conduce. Iată, şi în acest moment, opt colegi de-ai mei, în loc să fie pe trasee, stau degeaba".

Conducerea sindicatului se va întruni pentru a trage concluziile acţiunii de protest. Legal, sindicaliştii au la dispoziţie 18 de ore pentru a decide cum vor acţiona mai departe şi dacă se va ajunge la declanşarea grevei generale.

Ce spune directorul Transurb

„Regret toată situaţia creată astăzi. Din păcate, acţiunea de protest nu a dus la rezolvarea conflictului de muncă ci, din contră, la acutizarea asperităţilor dintre părţile implicate. Trag un semnal de alarmă că prin măsuri de protest, prin măsuri forţă, nu cred că vom rezolva problema Transurbului.

Înţeleg nemulţumirile călătorilor. Cu toate piedicile care ni se vor pune, nu voi renunţa la dezideratul de a aduce mijloace de transport noi pentru cetăţenii Galaţiului, pentru a elimina disconfortul la care sunt supuşi de fiecare dată când călătoresc cu mijloacele de transport ale Transurb", ne-a declarat directorul general al Transurb, Mihai Cadinoiu.

Citit 5367 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.