Coşmar la Milano pentru gălăţeanca Medea Felina. Cu maşina distrusă şi soţul reţinut abuziv de poliţia italiană

Coşmar la Milano pentru gălăţeanca Medea Felina. Cu maşina distrusă şi soţul reţinut abuziv de poliţia italiană
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Cu maşina distrusă, pentru care mai are de plătit mulţi ani de rate, şi soţul reţinut abuziv şi umilitor, vreme de opt ore, într-o celulă mizerabilă, fără apă, fără mâncare, fără a putea lua legătura cu cineva! Aceasta este realitatea de coşmar pe care a trăit-o gălăţeanca Mădălina Felea - Medea Felina, după cum este cunoscută de la "Românii au talent" - o poveste pe care ne-a împărtăşit-o şi nouă, şi portalului de ştiri din Diaspora "Gazeta Românească" (www.gazetaromaneasca.com).

Totul s-a întâmplat duminică, 12 mai, la Milano, când soţul Mădălinei, Florin Lupaşcu, atacat de un italian agresiv, care i-a distrus maşina, a încercat să reclame agresiunea la Poliţie. Ca într-un scenariu de Kafka, Florin, victima agresiunii, a ajuns într-o celulă murdară de excremente şi de sânge, ţinut fără apă, fără mâncare, fără a putea lua legătura cu familia sau cu avocatul, în condiţiile în care soţia îl căuta disperată, încercând să-i localizeze telefonul mobil.

Ce s-a întâmplat

Florin Lupaşcu intrase cu maşina pe o stradă cu sens unic, când, de pe o arteră laterală, i-a ieşit în faţă un alt autoturism. Şoferul acestuia şi-a exprimat intenţia de a da cu spatele, pentru a ieşi în strada principală: „Dincolo de faptul că manevra lui nu era legală, deşi soţul meu a încercat să îi facă loc, din spate au venit alte maşini şi nu a mai putut face nicio mişcare. În acel moment, şoferul a coborât din maşină cu un baston metalic şi a început să ţipe la soţul meu să se mute de acolo. L-a jignit, l-a făcut în tot felul, apoi a început să lovească maşina cu bastonul. I-a spart parbrizul şi geamul lateral stânga, i-a distrus capota şi l-a ameninţat. A forţat ieşirea printre maşini, dând cu spatele, şi a ajuns în strada principală”, a povestit Mădălina, pentru Gazeta Românească Italia.

Florin l-a urmărit pe agresor, a reuşit să-l blocheze şi, pentru că în acel moment trecea un echipaj de poliţie, a crezut că individul va fi reţinut. Poliţiştii însă i-au spus doar că italianul e cunoscut forţelor de ordine, că are antecedente penale şi că tot ceea ce poate să facă e un denunţ: „Poliţiştii au văzut când individul ăla dădea cu bâta aia în maşină şi nu au făcut nimic”, spune, şocată, Mădălina.

Halucinant

În locul agresorului italian, Florin a ajuns să fie reţinut de poliţişti, atunci când s-a prezentat la Chestură pentru a denunţa ce i s-a întâmplat: „La Chestură, după ce au aflat că e român, Florin a fost închis într-o celulă care mirosea îngrozitor şi avea urme de excremente şi sânge. I s-a cerut să se dezbrace complet, apoi să predea cureaua de la pantaloni şi şireturile de la pantofi. A fost percheziţionat şi i s-au luat amprente ca ultimului delicvent. Nu i-au dat voie să sune familia sau avocatul, nici să bea sau să mănânce ceva, i s-a refuzat şi dreptul de a face denunţul. Fără nicio explicaţie, l-au arestat, practic! În toată perioada asta, de la ora 14,30 şi până la 22,30, adică opt ore, noi nu am ştiut nimic de el. Eu, printr-o aplicaţie de telefon, am reuşit să localizez smarthphone-ul lui. Îmi arăta exact clădirea Chesturii, dar nu mi-am închipuit că e arestat. Am întrebat peste tot în acea zonă, inclusiv la Chestură, dar nimeni nu-mi dădea nicio informaţie. Parcă intrase în pământ, că la un moment dat i se descărcase bateria şi nu mai puteam nici măcar să-l localizez. Am cerut informaţii la 112 şi mi-au spus că nu e în niciun spital, iar după câtva timp m-au anunţat că e reţinut la Chestură”, spune Mădălina.

Abia la ora 22,30, Florin a fost eliberat: ”I-au spus că e o confuzie şi atât, apoi i-au dat drumul. I-au înregistrat denunţul şi acolo s-a oprit tot ajutorul”, spune Mădălina, care a cerut şi sprijinul autorităţilor române.

Gălăţeanca ne-a spus că miercuri a fost contactată de consulul României la Milano, dar şi de senatorul Viorel Badea, cu care a stabilit întâlniri.

Cine sunt Mădălina şi Florin

Mădălina Felea este gălăţeancă, Florin Lupaşcu este brăilean, dar s-au cunoscut în Italia, la Milano, unde au devenit părinţii unei fetiţe, pe nume Adele. Vara trecută, Mădălina şi Florin au venit în România pentru a spune „Da” în faţa lumii şi a lui Dumnezeu. Despre nunta lor aţi putut citi tot în pagina de Diaspora. Fostă finalistă a primului sezon "Românii au talent", Medea a deschis Pole Dancing Academy, prima şcoală care a adus această disciplină în Italia. Nu mai puţin de 200 de persoane sunt înscrise şi frecventează sala de sport. Afacerea merge bine, gălăţeanca are şase angajaţi, toţi cetăţeni italieni, plăteşte impozite, taxe, chirii în Italia, dar nu şi-a cerut niciodată drepturile care i s-ar fi cuvenit, de pilă alocaţia pentru naşterea fetiţei. Spune că nu i se pare normal să ceară de la o ţară care nu-i a ei. "Pentru italieni, orice aş face, sunt tot străină! Tot româncă sunt, chiar dacă mi-aş lua cetăţenia italiană. Tocmai de aceea vrem să ne întoarcem în România! Sincer, m-am săturat să plătesc chirii în altă ţară! Vrem să revenim în ţara noastră!", ne-a spus Medea. Visul ei este ca atunci când Adele va împlini şapte ani să revină în România. Definitiv!

Media

Citit 7818 ori Ultima modificare Marți, 21 Mai 2019 11:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.