Marele examen al studenţilor de la ”Dunărea de Jos”

Marele examen al studenţilor de la ”Dunărea de Jos”
Adrian Grigoraş, golgheterul CS Universitatea (91 de goluri în ultimele două ediţii ale Ligii a IV-a)
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Reînfiinţată în urmă cu mai puţin de doi ani, CSU Galaţi, echipă care juca finala "Cupei României" în 1976 contra lui Iordănescu şi Marcel Răducanu, a câştigat campionatul Ligii a IV-a gălăţene şi speră să poată promova în eşalonul al treilea, la a doua încercare, după cea de anul trecut, cu eşec la baraj în faţa echipei lui Bănel Nicoliţă, CS Făurei.

De data aceasta, adversară este Team Săgeata, câştigătoarea eşalonului al patrulea buzoian. Meciul tur are loc astăzi, la Galaţi, pe stadionul „Oţelul”, cu începere de la ora 18.00.

Sorin Frunză, cel mai experimentat fotbalist din lotul CSU Galaţi, revine pe gazonul echipei cu care bifa în sezonul 2011-2012 a doua sa participare în Liga Campionilor, după cea cu Unirea Urziceni, formaţie cu care a fost campion al României în 2009. „Am venit la CSU dintr-un singur motiv, de a contribui la redresarea fotbalului gălăţean prin aducerea unei noi echipe din oraş în Liga 3. Nu-mi fac griji pentru baraj, pentru că ştiu ce băieţi am alături în vestiar, au calitate şi am încredere totală în ei”, a spus Sorin Frunză.

Ambele echipe au dominat autoritar campionatele judeţene, cu un parcurs aproape de perfecţiune: fără înfrângere şi două egaluri în cazul celor de la CSU, respectiv, unul singur în contul celor de la Team Săgeata.

Cei din conducerea echipei din Galaţi au avut printre priorităţi refacerea forţelor jucătorilor după un final încărcat al sezonul judeţean, încununat duminica trecută şi cu trofeul fazei gălăţene a „Cupei României”.

Cătălin Savu, antrenorul principal al formaţiei CS Universitatea „Dunărea de Jos”, şi-a făcut temele pentru acest duel, asistând la ultimul meci din campionat al adversarei, câştigat de Team Săgeata pe teren propriu (6-2 cu Recolta Sălcioara). „Au o echipă echilibrată şi omogenă, pe care cred că o putem depăşi, jucătorii noştri au calităţile necesare pentru a reuşi”, a spus Savu.

Partida va fi arbitrată de o brigadă bucureşteană, cu Ionuţ Coza la centru, Cosmin Vatamanu şi Mihăiţă Necula - asistenţi.

Trecut glorios pentru CSU

CS Universitatea “Dunărea de Jos” Galaţi a fost înnfinţată în urmă cu doi ani ca o continuatoare a fostei echipe studenţeşti CSU Galaţi, care a avut momentul de vârf în 1976. Atunci, CSU ajungea din postura de divizionară B în finala Cupei României, după următorul parcurs: 1-0 cu CFR Cluj în şaisprezecimi, 1-0 cu Jiul Petroşani în optimi, la Câmpina, 2-0 în sferturile de finală, la Ploieşti, cu ASA Tg. Mureş şi 1-0 în semifinală, tot la Ploieşti, cu Universitatea Craiova. În finala de poveste, CSU a jucat cu Steaua, formaţia bucureşteană impunându-se greu, cu 1-0, golul fiind marcat târziu, în minutul 75, de către Anghel Iordănescu. Steaua i-a mai avut în teren, printre alţii, pe Vasile Iordache, Sameş, Ion Dumitru, Marcel Răducanu şi Mario Agiu, acesta din urmă ajungând mai târziu să intre în istoria fotbalului gălăţean, jucând pentru Oţelul în celebra victorie (scor 1-0) cu Juventus Torino.

În acea finală, pentru CSU Galaţi au jucat: Tănase - Pasquale, Olteanu, Marta, Șarpe - Păunescu (Ene), Bejenaru, Georgescu (Cotigă) - Kramer, Marinescu, Dobre (antrenor Ion Zaharia). A urmat participarea în Cupa Cupelor, unde gălăţenii au fost eliminaţi de Boavista Porto.

Altfel, la CSU şi-a făcut junioratul şi a debutat la seniori Tudorel Stoica, căpitanul echipei Steaua care a câştigat Cupa Campionilor Europeni în 1986.

CSU Galaţi a dispărut în 1982, când a fuzionat cu Dunărea Galaţi.

Citit 2228 ori Ultima modificare Vineri, 21 Iunie 2019 01:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.