Contract adjudecat. Cine aduce în Galaţi primele 40 de autobuze noi

Contract adjudecat. Cine aduce în Galaţi primele 40 de autobuze noi
Evaluaţi acest articol
(15 voturi)

Compania BMC Truck & Bus SA a câştigat licitaţia organizată de SC Transurb SA pentru cumpărarea a 40 de autobuze mari noi, iar termenul de livrare prevăzut în contract este de 150 de zile de la finalizarea procedurii de achiziţie. Prin urmare, până la finele acestui an ar putea ajunge în Galaţi primele autobuze noi.

Printr-un comunicat de presă, compania publică de transport şi Primăria municipiului Galați anunţă finalizarea cu succes a licitaţiei pentru cumpărarea a 40 de autobuze de mare capacitate. În urma analizării ofertelor tehnice şi financiare depuse de Mercedes Benz Romania, Temsa Ulasim Araclari San Tic AS şi BMC Truck & Bus SA, cea din urmă a fost declarată câştigătoare. Prețul total al ofertei este de 26.246.000 de lei fără TVA pentru un număr de 40 de autobuze noi de mare capacitate, deci 656.150 de lei / bucata. Este vorba despre autobuze Euro 6, cu lungimea de 12 metri și o capacitate de transport de minimum 85 de persoane. Vehiculele vor avea podeaua joasă şi rampă pentru accesul persoanelor cu dizabilități (plus buton exterior de deschidere pentru aceste persoane), aer condiționat, afișaj de tip LED şi sistem de supraveghere video. Valoarea totală a achiziției va fi suportată de Transurb SA, prin contractarea unui credit bancar, la care Primăria va fi garant.

Ce spun autorităţile

”Mi-am propus încă de la începutul mandatului să facem tot ceea ce ne stă în putință pentru a aduce cetățenilor municipiului Galați un transport public de calitate. Asta înseamnă parc auto nou și adaptat nevoilor actuale, adăposturi pentru călători decente, sistem e-ticketing asupra căruia acum ne aplecăm atenția pentru a instala toate componentele și în curând va fi funcțional, precum și reabilitarea liniilor de tramvai. Și acesta este doar începutul. Primele mijloace de transport în comun noi au venit la Galați anul trecut, respectiv troleibuzele. Vor ajunge în curând și autobuzele nou nouțe și continuăm până când vom acoperi așa cum se cuvine această necesitate”, spune primarul Ionuţ Pucheanu.

„După o lungă așteptare avem un prim rezultat al muncii noastre, este o etapă în cadrul strategiei pe care încercăm să o implementăm la Societatea Transurb S.A. Ne-am propus ca, în scurt timp, să asigurăm un transport modern gălățenilor. Suntem conștienți de problemele moștenite și existente în momentul de față în transportul în comun din Galați. Totuși, la doar un an de când mi-am început mandatul de management, cred că pot bifa o reușită importantă, achiziționarea a 40 de autobuze moderne. Sigur, suntem perfect conștienți că este nevoie de mult mai mult, de alte licitații, în vederea înnoirii parcului auto existent și de implementarea strategiei de management a traficului. Consider că acesta este un prim pas important, concret, cu care putem pleca la drum. Strategia noastră va duce la implementarea unui transport în comun care se va desfășura în condiții civilizate”, afirmă Mihai Cadinoiu, director Transurb SA.

Citit 8539 ori Ultima modificare Joi, 20 Iunie 2019 00:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.