50 de ani de învăţământ superior de educaţie fizică şi sport la Galaţi

50 de ani de învăţământ superior de educaţie fizică şi sport la Galaţi
Festivitate aniversară
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Trei specializări căutate la licenţă (Kinetoterapia se află pe primul loc în topul preferinţelor liceenilor), masterate pentru fiecare şi, de anul trecut, un domeniu de doctorat cu patru cadre didactice abilitate din România şi două din Republica Moldova. Sunt realizările cu care se mândreşte Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, la 50 de ani de la înfiinţare.

Instituţia a sărbătorit printr-o festivitate, urmată de o conferinţă, la care au participat şi au fost premiaţi foşti decani şi profesori, antrenori, absolvenţi şi colaboratori, arbitri internaţionali, cadre didactice de specialitate din ţară şi sportivi de mare performanţă cu care Galaţiul se mândreşte.

"Sunt mulţumit de cum a ieşit, mai ales că au venit la ceremonie foştii profesori. Am omagiat-o cu bucurie pe Laura Brandabur, acum în vârstă de 92 de ani, unul dintre primele cadre didactice ale facultăţii, iar din Canada ne-a salutat primul decan de după Revoluţie, Dumitru Sârbu. Tot prin telefon am vorbit şi cu absolventul nostru de EFS, cântăreţul Vasile Şeicaru, care a ţinut să fie alături de noi în ceas de mare sărbătoare", a explicat decanul actual al instituţiei, prof. dr. Petronel Cristian Moisescu.

Acesta ne-a dezvăluit şi planurile de viitor ale facultăţii: o nouă specializare, la care va putea organiza admitere de la anul: e vorba de Sport şi performanţă motrică, în urma căreia absolvenţii vor deveni antrenori la diferite sporturi. "Mă bucur că cei mai mulţi dintre sportivii noştri de performanţă, după ce finalizează perioada activă, decid să îşi definitiveze studiile şi vin pe băncile facultăţii pentru a da din experienţa lor tinerei generaţii. Privesc cu optimism viitorul facultăţii: avem un corp solid de specialişti, studenţi frumoşi, dinamici şi competenţi, sportivi care ne reprezintă cu mândrie în lume şi, în cea mai mare parte, reuşesc în viaţă", a spus Moisescu.

Tot la capitolul realizări, decanul a amintit şi de performanţele echipei de fotbal a Universităţii, formată din studenţii de la FEFS şi antrenată de unul dintre profesori.

Cu gândul la admitere, Moisescu a precizat că generaţia tânără s-ar apropia mai mult de sport, dacă autorităţile ar promova modelele - sportivi cu rezultate deosebite, ar redeschide stadioanele şi terenurile şcolilor pentru public, s-ar implica mai mult în organizarea de competiţii şi ar construi zone de joacă active în fiecare parc. Merită menţionat şi faptul că FEFS Galaţi este singura facultate de profil, după Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport Bucureşti, care are în planul de învăţământ şahul ca disciplină de studiu.

Citit 2972 ori Ultima modificare Luni, 08 Iulie 2019 01:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.