Traseele pe care s-ar putea suplimenta mijloacele de transport

Traseele pe care s-ar putea suplimenta mijloacele de transport
Evaluaţi acest articol
(11 voturi)

Pe masa aleşilor locali a ajuns solicitarea companiei publice de transport local Transurb SA de suplimentare a mijloacelor de transport în comun pe anumite trasee, văduvite de autobuze şi troleibuze, de când a fost introdus programul de vară.

Aşa cum aţi putut citi în ziarul „Viaţa liberă”, la ultima şedinţă ordinară a aleşilor Galaţiului, consilierul local ALDE Cătălin Popa a propus ca în perioada verii societatea Transurb să aplice programul normal de transport pentru a asigura confortul cetăţenilor. Consilierul le-a reamintit colegilor că programul redus de transport a fost aprobat în anul 2018 pentru anul 2019. „Temperaturile ridicate şi faptul că autobuzele nu sunt dotate cu instalații de aer condiționat sau alt sistem de răcorire îngreunează calitatea transportului public pentru cetățenii care-l utilizează, motiv pentru care o frecvență mai ridicată a autobuzelor ar compensa, într-o mare măsură, acest deficit”, a spus consilierul, precizând că troleibuzele, fiind noi şi cu aer condiţionat, ar trebui utilizate la capacitate maximă.

Iată că propunerile acestuia au fost ataşate, alături de o solicitare adresată de SC Transurb SA, la un proiect de hotărâre care vizează activitatea operatorului de transport. În solicitarea transmisă, Transurb formulează mai multe propuneri cu privire la diagrama de circulaţie a autobuzelor şi troleibuzelor pe timpul verii.

Astfel, pe traseul de troleibuz 102, în zilele lucrătoare, în intervalul orar 7,00 –18,00, operatorul şi-ar dori suplimentarea cu patru capacităţi, astfel încât ruta să fie asigurată de 12 mijloace de transport. „În sprijinul acestei propuneri am avut în vedere faptul că troleibuzele sunt noi şi dotate cu aer condiţionat, ceea ce asigură condiţii sporite de confort călătorilor, adecvate perioadei de vară. Intenţia noastră este de a răspunde solicitărilor gălăţenilor, ne-a declarat directorul Transurb, Mihai Cadinoiu.

În ceea ce priveşte traseul de autobuz 105, se propune ca în zilele de luni până vineri, în intervalele orare 5,00-7,00 şi 9,00 – 23,00 să fie asigurat de un număr de patru capacităţi, iar în intervalul orar 7,00 – 9,00, să fie parcurs de un număr de şase. Sâmbăta, duminica şi în zilele de sărbători legale, traseul ar urma să fie asigurat, în intervalul 5,00 – 23,00, de patru mijloace de transport.

Şase autobuze sunt dorite pe traseul 28, sâmbăta, duminica şi în sărbătorile legale, în intervalul 5,00 – 23,00.

Doar pe traseul de autobuz 13 se cere ca, de luni până duminică şi de sărbătorile legale să circule un singur mijloc de transport, în intervalul 5,00 – 23,00.

Rămâne de văzut ce propuneri vor fi transpuse în proiectul de hotărâre şi ce decizie vor lua consilierii locali. Important ar fi ca proiectul să fie supus votului cât mai curând, eventual într-o şedinţă extraordinară, pentru a nu se aştepta finalul lunii, când are loc şedinţa ordinară.

AFLĂ când vor ajunge în Galaţi cele 20 de minibuze Karsan Jest. Contractul a fost semnat astăzi [CLICK AICI]

Citit 5833 ori Ultima modificare Sâmbătă, 13 Iulie 2019 18:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.