Se caută noi soluții pentru aducerea de bani la buget. Primăria Galați l-ar ”fura” pe fotbalistul Neymar. PAMFLET

Se caută noi soluții pentru aducerea de bani la buget. Primăria Galați l-ar ”fura” pe fotbalistul Neymar. PAMFLET
Fotbalistul brazilian Neymar Jr. (dreapta), alături de prefectul județului Galați, Dorin Otrocol, în timpul unor negocieri-surpriză
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Ca să nu mai aibă dureri de cap cu băncile, pentru proiectele aflate în derulare, șefii administrației gălățene încearcă o variantă-șoc: ademenirea fotbalistului brazilian Neymar cu postul de director la Zona Liberă, acolo unde leafa n-ar fi cu mult diferită de cea avută la Paris St. Germain, club la care nu mai este dorit. În schimb, n-ar avea mare lucru de făcut și ulterior ar putea fi vândut pentru stingerea datoriilor.

"Nu vă ambalați, căutăm variante"

"Viața liberă" a anunțat, cel mai recent în ediția sa de sâmbătă, că municipalitatea a decis, în urma unei ședințe-fulger de Consiliu Local, accesarea de noi împrumuturi pentru continuarea proiectelor din oraș, printre care se numără modernizarea arterelor Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, implementarea sistemului de e-ticketing și achiziționarea de autobuze noi. Fără acestea din urmă, deși pare că nimic nu se mai poate face în acest sens, activitatea Transurb ar intra în colaps. Astfel, membrii CL au votat pentru o nouă îndatorare, de data aceasta creditul fiind de 185 milioane de lei. "Stați, nu vă ambalați așa, nu e decizie finală, se mai pot găsi soluții", a comentat unul dintre viceprimari, la sfârșitul întâlnirii. Era nevoie de un asemenea vot, a adăugat el, altfel s-ar fi blocat orice activitate, și-așa solvabilitatea municipiului de la Dunărea de Jos este de mult pusă la îndoială.

O casă de amanet cere Faleza Dunării

Conform surselor paginii de Pamflet, o delegație a Primăriei testează încă piața locală, studiourile de videochat și casele de amanet fiind primele convocate la discuții. Se caută sub orice formă obținerea de cash, o societate care acumulează bunuri sub formă de garanție - în Micro 19 are sediul - părând cea mai dispusă la negocieri. "Noi am vrea să ne lase o vreme Faleza Dunării sub păstrare, ca ostatic, dacă vreți să și glumim. Dacă n-or avea apoi banii să și-o răscumpere de la noi, o s-o dăm noi pe bucăți, și-așa nu s-a făcut mai nimic acolo. Galațiul n-ar pierde mare lucru, e părerea noastră, de oameni care știu să facă afaceri când cuiva îi crapă buza", ne-a declarat un reprezentant al firmei de amanet, care pusese ochii și pe turnul de televiziune, fără să știe că obiectivul se află în proprietatea Societății Naţionale de Radiocomunicaţii.

Vine sau nu vine brazilianul?

Cea mai ingenioasă soluție este și cea mai complicată: bărbații din Consiliul Local, având și susținerea celor de la Prefectură, se pricep nu numai la ridicatul mâinii, ci și la fotbal, iar Galațiul a avut cu duiumul specialiști în ultimele două mandate: ex-primarul Marius Stan și actualul city-manager Marius Humelnicu, ambii foști jucători în disciplina cu balonul rotund. Nu se știe cui i-a aparținut ideea, dar sună grozav. Brazilianul Neymar Jr., legitimat la echipa Paris St. Germain, nu mai este dorit în capitala Franței și i s-a propus o întâlnire de urgență cu prefectul de Galați, Dorin Otrocol. Schema e logică. Starul sud-american, adus din Hexagon pe filiera orășelului Pessac, cu care suntem înfrățiți, valorează 200 milioane de euro, cu mult peste necesitățile actuale ale urbei, și odată luat în proprietate ar putea fi valorificat ulterior pentru stingerea datoriilor. În primă instanță, vedeta ar putea ajunge director la Zona Liberă Galați, unde salariile sunt la nivelul clubului parizian.

Adrian ÎmpruMutu

Pamflet în versuri

Tăcere de Partid (despre analfabeţi) de Submarin Cosorescu

Ce taci aşa, partidul meu iubit?

eşti prost? eşti prea deştept? sau eşti falit?

ai jabă? ai neghină? ai măgari?  

ai rapăn? ai durbacă? ai pâslari?

Nu ai cuvinte? eşti analfabet?

ţi s-a suit aplombul pe afet?

ai trânji? sau ai limbrici la lingurică?

ai paie-n nas? ai pus de mămăligă?

Umblai cu limba scoasă din viteză,

mâncai femur şi ouă de cinteză,

nu mai era-n popor nimeni ca tine:

dur, lacom, şmecher, cinic, mult şi bine!

Şi-acuma stai ca o găină-n lemne,

eşti plin de cicatrice şi de semne,

eşti rupt la scarpi, la fund, eşti rupt la gură

şi te holbezi ca broasca la sudură!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Despre alte soluții neașteptate ale municipalității

Turnul TV vs. Tour Eiffel

* Numirea sportivului carioca în fruntea Zonei Libere nu este văzută cu ochi buni de viceprimarul Picu Roman. El ar fi comentat că protejatul său, Romeo Marin, de câteva luni agățat de această sinecură, ar avea mult de pierdut. S-a și supărat Romică, din cauza asta nici nu mai ține cu Brazilia la fotbal, ci cu altă țară din America de Sud. Cu Camerun, a precizat vicele gălățean.

* Clubul Paris St. Germain pare să fie de acord cu trecerea lui Neymar la Galați, mai ales că zona a fost jefuită de fotbal în ultimii ani. Nu există riscul să joace nici măcar la Dacia Unirea Brăila, că și echipa din orașul vecin a picat în Divizia C, le-au comunicat francezilor reprezentanții Primăriei. Totuși, PSG ar vrea la schimb un funcționar local: după ce au analizat oferta, l-au indicat pe subprefectul Mihai Manoliu. Nu se știe de ce, dar sperăm să nu fie o glumă proastă.

* Posibilitatea unei alianțe între PSD și PSG este, de asemenea, un proiect aflat în faza de prefezabilitate. Turnul nostru de televiziune este mai valoros decât Tour Eiffel.

* Studiourile de videochat din oraș sunt nemulțumite de presiunea pusă pe acest domeniu. "Avem fete nevoite să-și ia un job și în sistemul bugetar, opt ore la un birou, fără să facă nimic, căci nu se mai ajungeau cu banii din industria XXX, sunt taxe tot mai mari", ne-a povestit un operator din branșă.

Zona Liberă de Muncă

Suntem cu totul un teren de iarbă

Povestea care a însoțit victoria Simonei Halep la turneul de tenis de la Wimbledon, altfel din cale afară de savuroasă pentru amatorii de senzațional, este falsă. Există terenuri de iarbă în România sau măcar într-un oraș din țară! Străinii au râs iarăși de noi, ne-au pus samavolnic în coada clasamentului, cu toate că Galațiul stă foarte bine la acest capitol. Întregul municipiu e un teren de iarbă: el trebuie doar trasat, evident după ce-l descoperi printre uriașele tufe. Nu-i trebuie tribune şi nici scaun pentru arbitru.

Tenis Captivus

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2625 ori Ultima modificare Luni, 22 Iulie 2019 17:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.