Plantări de arbori şi arbuşti în Parcul Eminescu (FOTO)

Plantări de arbori şi arbuşti în Parcul Eminescu (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Gălăţenii care au trecut în această săptămână pe lângă Parcul "Eminescu" au putut vedea, prin gard, pe marginea aleilor amenajate, nişte copăcei care păreau proaspăt plantaţi, dar şi o plantă ornamentală înflorită în imediata vecinătate a "Haremului" - construcţia ridicată peste fostul WC public. La solicitarea noastră, Biroul de Presă al Primăriei municipiului Galaţi ne-a comunicat că în această perioadă se realizează plantări, etapă din cadrul lucrărilor care se derulează în Parcul "Eminescu".

Conform Primăriei, este vorba despre 20 de copaci şi 31 de arbuşti şi plante ornamentale. Administraţia locală a ţinut să precizeze că suprafaţa spaţiului verde înaintea demarării proiectului era de 3.240 metri pătraţi, iar după finalizarea acestuia va fi de 3.360 metri pătraţi.

Reamintim că, aşa cum aţi putut citi în ziarul "Viaţa liberă", pentru tăierea a nouă arbori din Parcul "Eminescu", printre care unul vechi de o sută de ani, Garda Naţională de Mediu - Comisariatul Judeţean Galaţi a sancţionat Primăria municipiului Galaţi cu o amendă de 50.000 de lei.

Când anul are 13 luni

Modernizarea parcului este executată de firma Rovis Lider SRL, pe baza unui contract în valoare de peste 4,1 milioane de lei cu TVA. Lucrările au demarat pe 11 iulie 2018 şi ar fi trebuit să se finalizeze pe 11 iulie 2019, conform datelor iniţiale de pe panoul de şantier.

În prezent, data finalizării a fost modificată, 11 august 2019, dar termenul de execuţie a rămas tot de 12 luni.

Primăria municipiului Galaţi estima că parcul va fi redeschis publicului până la 1 septembrie 2019, după efectuarea recepţiei la finalul lucrărilor.

Rămâne de văzut dacă aceasta este cea mai propice perioadă pentru plantări şi ce se va întâmpla cu arborii şi arbuştii care, în timpul executării lucrărilor, s-au uscat.

Citit 3545 ori Ultima modificare Miercuri, 31 Iulie 2019 12:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.